Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Fenomenalna Nataša Mek odvela Crnu Goru u drugu fazu Evropskog prvenstva

Crna Gora je mnogo boljom igrom u drugom poluvremanu pobijedila Letoniju sa 61:58 (12:16, 12:14, 21.10, 16:18) i obezbijedila makar drugo mjesto u grupi A.

Ženska košarkaška reprezenzacija Crne Gore pobijedila je Letoniju u Tel Avivu i obezbijedila plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Hoće li Crna Gora biti direktan učesnik četvrrtfinala ili će morati do završnice, koja se igra u Ljubljani kroz osminu finala zavisi od rezultata meča Grčka – Španija u kojoj će naše reprezentativke navijati za Grkinje.

Crna Gora je mnogo boljom igrom u drugom poluvremanu pobijedila Letoniju sa 61:58 (12:16, 12:14, 21.10, 16:18) i obezbijedila makar drugo mjesto u grupi A.

Fenomenalnu partiju protiv Letonije prikazala je Nataša Mek koja je od prvog minuta bila nezaustavljiva i nerješiva enigma za Letonke pod oba obruča. Mek je utakmicu završila sa 22 poena, 20 skokova, tri asistancije i dvije blokade, uz indeks korisnosti 37.

Večeras igraju Grčka i Španija, u slučaju pobjede Grčke Crna Gora bi osvojila prvo mjesto u grupi i bila direktan učesnik četvrtfinala, a u slučaju pobjede Španije izabranice Jelene Škerović igrale bi u osmini finala već sjutra.

Mogla je Crna Gora i ubejdljivije da pobijedi Letoniju, pošto je tri minuta prije kraja nakon poena Nataše Mek imala 10 razlike, bilo je 57:47, ali su u završnici utakmice sa nekoliko grešaka ugrozili plasman u osminu finala.

Najprije je Kitija Lakša je u narednom napadu odgovorila trojkom, uz dodatno bacanje, uslijedila je greška naših košarkašica i nova trojka Lakše 6,75 smanjila na samo tri razlike na 94 sekunde do kraja (59:56).

Poslije poena Milice Jovanović i Anete Štajnberge, izgubili smo loptu, a Letonke dobile napad na 45 sekundi do kraja. Nisu ga iskoristile. Poslije minuta odmora Škerović poene je postigla Mek, ali se ispostavilo da nije uputila šut na vrijeme.

Letonkama je ostala 2,1 sekunda za šut za produžetke, ali su se spetljale i nisu ni pokušale na vrijeme.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve