Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Federer: Nijesam znao da Novaka nijesam pobijedio tako dugo

Poraz i eliminacija Đokovića značili su i da će Rafael Nadal završiti godinu na prvom mjestu ATP liste

Rodžer Federer savladao je Novaka Đokovića i izbrio plasman u polufinale Završnog turnira u Londonu.

Foto: Tennisworldusa.com

Ujedno, Rodžer je tako zabilježio prvu pobjedu nad Novakom još od 2015. godine.

Na konferenciji za medije posle meča, novinari su upitali Švajcarca da li se konačno riješio ‘duhova prošlosti’ koji ga muče od Vimbldona.

“Nijesu postojali duhovi prošlosti sa Vimbldona. To je nešto na čemu su novinari insistirali. Iskreno, nijesam znao ni da ga nijesam pobijedio toliko dugo, nijesam znao za taj niz pobjeda protiv mene. Valjda zato što su mečevi u Parizu i na Vimbldonu bili toliko ujednačeni”, odgovorio je treći teniser svijeta.

“Čuo sam tek pred meč da toliko dugo nemam pobjedu. Osjećao sam da je vrijeme. Zadovoljan sam kako sam odigrao, pogotovo jer sam pobijedio Novaka. Ali nijesam se riješio nikakvih duhova prošlosti, nastavio sam dalje brzo posle Vimbldona.”

Poraz i eliminacija Đokovića značili su i da će Rafael Nadal završiti godinu na prvom mjestu ATP liste.

“Siguran sam da je Rafa gledao ovaj meč. Znao sam da je za Novaka veliki ulog. Da nije pobijedio na Vimbldonu, možda se ne bi ni našao u ovoj situaciji… Obojica su imali odlične sezone. Zadovoljan sam što sam ih pobijedio obojicu ove godine, ali su zaslužili da budu bolje rangirani od mene”, zaključio je Rodžer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve