Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Fatma Sumara odlazi sa mjesta generalne sekretarke FIFA

Bivša zvaničnica Ujedinjenih nacija je prije sedam godina iznenada imenovana za generalnu sekretarku FIFA, kada je Đani Infantino izabran za predsjednika te organizacije.

Generalna sekretarka FIFA (Međunarodne fudbalske federacije) Fatma Samura napustiće krajem godine tu funkciju, saopštila je danas svjetska kuća fudbala.

Bivša zvaničnica Ujedinjenih nacija je prije sedam godina iznenada imenovana za generalnu sekretarku FIFA, kada je Đani Infantino izabran za predsjednika te organizacije.

Ona je tada postala prva žena i prva tamoputa osoba na glavnoj funkciji u FIFA.

“Fifa je danas bolje vođena, otvorenija, pouzdanija i transparentnija organizacija. Ponosno napuštam FIFA. Odluka da dođem u FIFA bila je najbolja odluka u mom životu. Zahvalna sam Đaniju Infantinu jer mi je dao posao iz snova. Pokazao je povjerenje, razumjevanje i nevjerovatnu podršku. Zadovoljstvo je raditi sa nekim ko je transforimsao FIFA”, rekla je 60-godišnja Samura.

Ona je dodala da je sada potpuno koncentrisana na organizaciju predstojećeg Svjetskog prvenstva za fudbalerke u Australiji i na Novom Zelandu, od 20. jula do 20. avgusta.

“Od sljedeće godine provešću više vremena sa porodicom. U fudbal sam zaljubljena od osme godine i počastvovana sam što sam se bavila ovim poslom”, dodala je Samura.

U izjavi za sajt FIFA, Infantino je rekao da je imao privilegiju i čast raditi sa “pionirkom u svijetu fudbala” Samurom i da je od prvog dana znao da će ona biti “super za FIFA”.

“Fatma je bila prva žena, prva Afrikanka na tako važnoj poziciji u FIFA. Poštujemo njenu odluku i zahvalni smo joj na posvećenosti fudbalu. Ona će zajedno sa nama nastaviti da doprinosi razvoju fudbala i društvenih vrijednosti”, naveo je Infantino.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve