Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

EVROLIGA: Budućnost stala u finišu meča

Pri rezultatu 88:87 je uslijedio veliki pad Repešinih pulena, što su igrači Khimkija vješto iskoristili i za minut meča napravili nezaustavljivu seriju 0d 11:2

U 22. kolu Evrolige KK Budućnost Voli je ugostio KK Khimki iz Moskve. U dramatičnom meču Moskovljani su savladali izabranike Jasmina Repeše rezultatom 90:98 (20:22, 26:23, 19:23, 25:30).

Foto:twitter

Ovo je drugi poraz zaredom Repešinih pulena, nakon debakla u prošlom kolu protiv CSKA Moskve u kojem su izgubili rezultatom 99:69.

U prvoj dionici meča, moskovski klub je bolje otvorio meč i odmah napravio seriju od 5 poena razlike, da bi se „Plavi“ brzo vratili u igru i pri rezultatu 7:8 napravili svoju seriju od šest uzastopnih poena. Do kraja sektora je borba bila izjednačena bez velikih oscilacija i taj period je završen rezultatom 20:22.

Kao i u prvoj četvrtini i u drugoj se igralo čvrsto i pri rezultatu 36:37, Repešini izabranici su malo podigli ritam i preko Suada Šehovića i Goge Bitadže napravili seriju od sedam poena uzastopno. „Plavi“ su držali razliku od četiri poena sve do samog kraja četvrtine kada je Amerikanac Čarls Dženkins u poslednjim sekundama pogodio trojku za rezultat 46:45 na kraju poluvremena.

I u nastavku meča nije bilo velikih oscilacija. Budućnost je tokom cijele četvrtine imala minimalnu prednosti sve do rezultata 65:61 kada su Kurtinaitisovi izabranici preko Dženkinsa i Malkoma napravili seriju od sedam koševa i završili period rezultatom vođstvom od 65:68.

U posljednjoj četvrtini je nastala prava drama. Moskovljani su oštro krenuli i odmah Sergej Monija postigao trojku. Plavi su se brzo oporavili serijom poena Goge Bitadzea i držali ritam sve do pretposljednjeg minuta meča. Pri rezultatu 88:87 je uslijedio veliki pad Repešinih pulena, što su igrači Khimkija vješto iskoristili i za minut meča napravili nezaustavljivu seriju za konačnih 90:98.

U pobjedničkom sastavu najbolje se pokazao Džordan s 25 poena i četiri skoka, a takođe s dvocifrenim učinkom su bili Čarls Dženkis s 17, Tomas Malkolm s 13, kao Andrej Zubkov i Di Bost sa po 10 poena.

Kod domaćina najuspješniji je bio Kol Noris s 20 poena i dva skoka, a dvocifreni učinak su imali i Goga Bitadže s 17, Edvin Džekson s 12 i Džejms Bel s 11 poena.

U narednom kolu koji će biti odigran 22. februara  „Plavi“ će gostovati ekipi Žalgirisa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve