Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Engleski blokbaster završen remijem, Liverpul i Siti po gol i bod, Arsenal preuzeo prvo mjesto

Arsenal ostaje prvi na tabeli, iako se ovim bodom Liverpul izjednačio sa tobdžijama sa 64 boda. Mančester siti je na jednom bodu ispod njih.

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija remizirali su 1:1 na “Etihadu” u meču 28. kola Premijer lige.

Siti je poveo golom Džona Stounsa u 23. minutu poslije kornera. Kevin de Brujne je izveo desni korner desnom nogom i lopta je prilikom felša udarila u prvu bližu stativu, odbivši se pravo pred Stounsa.

Izjednačenje Liverpulu je donio Aleksis Mek Alister sa “bijele tačke” u 50. minutu. Do jedanaesterca je došlo usljed nesporazuma Akea i Edersona tri minuta ranije.

Lijevi bek je vratio loptu Edersonu, Nunjez je “pročitao” tu namjeru, ubacio se pravovremeno u liniju pasa i sekund ranije prije Edersona ostvario kontakt s loptom. Zatim je dobio udarac po nogama od strane golmana Sitija za očigledan jedanaesterac.

Ederson je dobio žuti karton, primio gol i nedugo zatim otišao na klupu zbog povrede.

Dvije kolosalne šanse za Liverpul nije iskoristio Luis Dijaz u 64. i 66. minutu, bolji finiš pred samim golmanom iz vrlo izgledne situacije bi donio prednost domaćinu.

Fil Foden se u 74. minutu nenadano našao u prilici za gol. Keleher je izboksovao loptu pravo o Fodenovo rame i lopta se odbila o prečku. Još jednom su gosti pogodili okvir gola, Doku je pogodio stativu u 89. minutu poslije solo akcije na lijevoj strani kaznenog prostora.

Na kraju ipak remi poslije mnogo uzbuđenja. Arsenal ostaje prvi na tabeli, iako se ovim bodom Liverpul izjednačio sa “tobdžijama” sa 64 boda. Mančester siti je na jednom bodu ispod njih.

IzvorRTS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve