Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Emotivna poruka Federeru od Serene

''Uvijek sam se ugledala na tebe i divila sam ti se. Naši putevi su uvijek bili slični, toliko isti. Inspirisao si milione ljudi, uključujući i mene - i to nikada nećemo zaboraviti''

Legendarna američka teniserka Serena Vilijams rekla je danas da se uvijek ugledala na kolegu Rodžera Federera, nakon što je Švajcarac objavio da će uskoro završiti karijeru.

“Uvijek sam se ugledala na tebe i divila sam ti se. Naši putevi su uvijek bili slični, toliko isti. Inspirisao si milione ljudi, uključujući i mene – i to nikada nećemo zaboraviti. Dobrodošao u klub penzionera”, navela je Vilijams, koja je završila karijeru poslije poraza na US openu.

Federer je u četvrtak najavio da će poslije Lejver kupa završiti karijeru. To takmičenje na programu je od 23. do 25. septembra u Londonu. On se smatra jednim od najboljih tenisera u istoriji. Bio je član “Velike trojke”, uz Rafala Nadala i Novaka Đokovića.

Nadal je prvi po broju grend slem titula sa 22, Djoković ima jednu manje, a Federer je ostao na 20.

Osvojio je 103 ATP titule u singlu, po čemu je drugi u Open eri, a tokom karijere ostvario je 1.251 pobjedu i pretrpio 275 poraza, uz procenat uspješnosti od 82 odsto.

Takođe, osvajač je srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012. godine i zlatne u dublu, četiri godine ranije u Pekingu. Federer je 310 neđelja bio prvi na ATP listi, od čega 237 uzastopnih neđelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve