Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković stigao do 350. pobjede na Grend slem turnirima

Rekorder na četiri najveća turnira je Švajcarac Rodžer Federer koji je slavio 369 pobjeda izabilježio 60 poraza. 

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je danas 350. pobjedu na Grend slem turnirima i na taj način postao tek treći teniser kojem je to pošlo za rukom u istoriji.

Rekorder na četiri najveća turnira je Švajcarac Rodžer Federer koji je slavio 369 pobjeda izabilježio 60 poraza.

Na drugom mjestu vječne liste je Amerikanka Serena Vilijams koja je zabilježila 367 pobjeda i 56 poraza.

Izvjesno je da će rpski teniser već sljedeće godine arhivirati i taj rekord Federera, a imaće i bolji procenat pobjeda, pošto je do sada samo 47 puta poražen na Grend slem turnirima. Đoković je ujedno jedini teniser u istoriji tenisa koji je ostvario 80 i više pobjeda na sva četiri turnira.

Ipak, nije lako danas Đoković došao do pobjede protiv Australijanca Džordana Tompsona koji je igrao sve bolje kako je meč odmicao.

“Treba da imam jake testove, ali ne bih više volio da ih imam u ovako ranoj fazi turnira. Čestitam mu, sjajna partija, nije baš imao mnogo sreće u drugom setu. Imao je šanse, odigrao odličan meč i zaslužio veliki aplauz”, kazao je nakon meča Đoković.

Đoković je drugi set riješio u svoju korist u taj-breku, što mu je bio 11. dobijeni na Grend slem turnirima u nizu i u toj kategoriji ispred njega je još samo Amerikanac Pit Samporas, koji je vezao 12 dobijenih taj-brekova u nizu na četiri najveća teniska turnira.

Inače, on je posljednji put na Centralnom terenu Vimbldona poražen još 2013. godine kada je bolji od njega u finalu bio Britanac Endi Marej. Od tada na Centralnom terenu ne zna za poraz.

“Centralni stadion Vimbldona je najspecijalniji teren na svijetu, bez ikakve dileme. Znamo tradiciju, koliko se igra… Toliko puta sam rekao, djeluje i kao kliše, ali zaista pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu. Velika je privilegija to činiti u ovim godinama i ovoj fazi moje karijere. Pokušavam i dalje da idem naprijed protiv mladih tenisera ili mlađih bar od mene. Ne znam koliko ću još moći tako, ali za sada ide dobro. Sa ovim terenom imam romantičan odnos”, sa osmehom je završio Novak Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve