Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković pretekao Nadala po broju mečeva na ATP turu

Na prvom mjestu vječne liste u ovoj kategoriji nedodirljiv je Amerikanac Džimi Konors, koji je odigrao ukupno 1.557 mečeva.

Najbolji teniser u istoriji tenisa Novak Đoković je trijumfom protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverije odigrao ukupno 1.289. meč na ATP turu i tako pretekao na vječnoj listi Rafaela Nadala koji ima 1288.

Na prvom mjestu vječne liste u ovoj kategoriji nedodirljiv je Amerikanac Džimi Konors, koji je odigrao ukupno 1.557 mečeva.

Iza Konorsa nalaze se Švajcarac Rodžer Federer sa 1.526 odigranih mečeva i legendarni Čeh Ivan Lendl koji je u karijeri izlazio ukupno 1.310 puta na teren.

S obzirom da Lendl ima samo 21 odigran turnirski meč više od Đokovića sasvim je izvjesno da će ga srpski teniser preteći sljedeće godine i doći na treće mjesto iza Konorsa i Federera.

Poraz u drugom kolu Mastersa u Parizu demoralisao je Karlosa Alkaraza, koji je još jednom pokazao da nema šampionski nerv kakav su imali Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer i da neće moći dugo da traje kao pomenuta trojka.

Španski teniser je odustao od glavnog cilja u sezoni  da godinu završi na prvom mjestu ATP liste.

“U ovakvim danima teško je okrenuti stranicu. Vrlo je razočaravajuće izgubiti rano na turnirima na kojima se nadate daleko stići. Sada je to rijetka prilika kada ne želim razmišljati o budućnosti, o treninzima, o svemu ostalom. Ali moramo to učiniti, ostao je još jedan turnir. Naravno da takvi porazi jako bole. Nakon ovog poraza nestala je svaka šansa da godinu završim prvi. Nećemo više razmišljati o tome, vjerujem da su šanse ravne nuli”, kazao je za As Španac.

Matematički on još može da prestigne Đokovića, koji brani finale u Parizu i titulu na završnom mastersu u Torinu, ali je očigledno da u njegovoj glavi nema dovoljno mentalne snage, a u mišićima “goriva” za podvig.

“Moj stil zahtijeva dobru fizičku pripremlejnost, ali nedostajalo mi je pokretljivosti i brzine u Parizu. Razočaran sam sobom, nivoom svoje igre. Definitivno sam očekivao više od sebe. Osjećao sam se nelagodno na terenu, kao da sam spor i nedovoljno pokretljiv. Mnogo toga treba poboljšati ako želim imati ikakvih šansi na završnom Mastersu. Pred nama je još mnogo dana treninga do željenog nivoa, ali trenutno nisam raspoložen za razgovor o tome. Nakon ovog poraza, treba mi vremena prije nego što razgovaram o budućnosti i onome što treba učiniti”, zaključio je Alkaras.

Za sada je sigurno da će Đoković doći do 399. nedjelje na prvom mjestu, a ukoliko se ne desi čudo do kraja turnira u Parizu i na završnom Mastersu u Torinu srpskom teniseru je zagarantovana cifra od 410 nedjelja na čelu ATP liste.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve