Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Elita auto-moto sporta dolazi u Podi

Na ovogodisnjoj "MBAT Podi Meridian 2023" očekuje se oko 100 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije i Italije.

“Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023” održaće se osmi put u Herceg Novom na Podima od 29.septembra do 1.oktobra.

Na ovogodisnjoj “MBAT Podi Meridian 2023” očekuje se oko 100 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije i Italije.

Takmičari će se za MBAT i KUP oprobati na stazi dugoj 4.465m.

Bozidar – Bosko Radovic, direktor trke kazao je da će takmičari ovogodišnju MBAT i KUP voziti na dužoj stazi nego što je to bilo prethodnih godina.

“Trka je,ove godine, zahtjevnija i u finasijskom i u organizacionom smislu, ali to je ono što smo kao organizatori očekivali, jer to je i pokazatelj da je tradicionalna MBAT Podi iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija. U prilog tome je i činjenica da svake godine imamo veći broj takmičara, kao i to da su, podsjećam, prošlogodišnju trku posmatrali predstvanici Međunarodne automobilske federacije – FIA na njihovu inicijativu,” kazao je Radović.

Radović je kazao i to da će ove godine boks za vozila i takmičare biti na novoj lokaciji, u blizini starta staze, u Meljinama.

“Nova lokacija za boks je mnogo kvalitetnija od prethodne, jer je u potpunosti zatvorena i natkrivena, te je samim tim pogodna za takmičare i njihova vozila u slučaju lošijih vremenskih uslova, kazao je Radović.

On je dodao i to da će se na predstojećem sportskom događaju, prvi put u Crnoj Gori, organizovati i takmičenje Oldtimer-a.

“Drago nam je što je Savez Oldtimera kao i njihov predstavnik Željko Knežević prepoznao značaj Međunarodne brdske trke na Podima, tako da sve ljubitelje automobilizma, pored tradicionalne MBAT, očekuje i trka Olditemera, koja se prvi put organizuje u našoj zemlji.”, naglasio je Radovic.

Važnosti sportskog događaja doprinijeće i prisustvo aktuelnih referentnih crnogorskih vozača kao što su: Željko Bato Banićević, Vasilije Jakšić (šampion Evrope u dvije kategorije), Veljko Stanišić (vice šampion CEZ-a 2022), Luka Špadijer (pobjednik CEZ-a 2021), Spasoje Nikolić (zaslužni sportista grada Herceg Novog 2022 i šampion u svojoj klasi 2022) najmlađa zlatna kaciga u Crnoj Gori Marko Adžić, kao i mnogi drugi domaći i internacionalni vozači.

Organizator MBAT Podi Meridian 2023 i KUP-a je AMSK-Podi Herceg Novi, koji je ujedno najmlađi organizator ove vrste takmičenja u Crnoj Gori.

Pored MBAT i KUP-a, tokom oba takmičarska dana posjetioci i ljubitelji auto sporta dodatno će uživati uz bogat kulturno-zabavni program. pošto je MBAT dodatno prepoznata, pored sportskog karaktera, i kao turistička manifetsacija, koja okuplja veliki broj turista i ljubitelja sporta.

Kompletna organizacija imaće punu medijsku pokrivenost (elektronski,štampani mediji),  outdoor mediji (video BB), LIVE prenos oba dana, kao i aktivnosti na društvenim mrežama.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2023 je Meridianbet, a podršku su dali i kompanija Carine i Opstina Herceg Novi, kao i brojni prijatelji auto sporta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve