Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Eh, kada bi svi ovu zemlju voljeli kao “LAVICE”

Možda je legenda o crnogorskom čojstvu i junaštvu za mnoge danas samo legenda, ali su Bojanine ''lavčine'' pokazale da sjeme davnih vremena nije uništeno i da klica klija u njihovim srcima i da rađa neuništive plodove

Crna Gora nije stigla do polufinala Svjetskog prvenstva u rukometu, ali su “LAVICE” održale patriotski čas građanima države, pogotovo onima koji se ovih dana potpisuju kao izdajnici zemlje u kojoj su rođeni!

Izabranice Bojane Popović su ostale bez polufinala rukometnog Mundijala, ali nijesu izgubile, naprotiv, one su pokazale kako se djevojačko srce bori za ono što voli i šta je sve spremno da izdrži.

Djevojke u zelenim dresovima su očitale lekciju iz patriotizma pjevanjem državne himne prije utakmica, borbom na terenu, prolivenim suzama i znojem, i na kraju uzdignutih čela napustile parket dvorane “Jiske bank boksen” u Herningu i ostavile onih više od 11.000 danskih navijača u čudu da gledaju kako može bolji rival da izgubi i parket napusti uzdignute glave.

Mnogo puta su sudijske nepravde boljele sportiste koji su bili bolji, ali je ovog puta selektorka Bojana Popović pred danskim gledaocima, gdje je ostvarila i najveće rezultate u karijeri, pokazala da nije samo trener tim djevojkama već i učitelj koji zna pronaći prave riječi da objasni šta se zaista desilo u Herningu.

Možda je legenda o crnogorskom čojstvu i junaštvu za mnoge danas samo legenda, ali su Bojanine ”lavčine” pokazale da sjeme davnih vremena nije uništeno i da klica klija u njihovim srcima i da rađa neuništive plodove.

Danska će igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva, Crna Gora za plasman od 5. do 8. mjesta, što je ogroman uspjeh kada se zna da je na Mundijal doputovala bez Jovanke Radičević, bez povređene Đine Jauković i suspendovane Milene Raičević, potom i fenomenalne Marte Batinović, a za svaku od njih se mislilo da zamjene nema. U čemu li je još Crna Gora na svijetu između petog i osmog mjesta?

Bojanine “lavice” pokazale su da znaju i umiju, da vole do posljednjeg daha onaj grb što nose na dresovima i da ne odustaju i kad igraju protiv, na papiru, moćnijeg protivnika kojem sudije daju šakom i kapom, i da su u stanju da se izdignu iz pepela i od minus 7 i izgubljne utakmice stignu do neizvjesne završnice i situacije da natjeraju sudije da još i još kradu kako bi domaćin ušao u polufinale.

Itana Grbić je svojim osmjehom odgovorila na sudijske nepravde i na crveni karton, i tako pokazala da je zajedno sa svakom od svojih “lavica” dostojna imena Ljuba Ćupića!

Blistala je sinoć na golu Crne Gore Marina Rajčić koja je pokazala kako kapitenka treba da se isprsi ispred rivala kada je gusto, kada je teško, ali njoj to nije prvi put, nju život nije mazio od najranijeg djetinjstva, i Bojana to zna, i zato je baš velika Marina kapiten i da nije ona  slučajno stigla od Barutane do Olimpa i ostala na vrhu čvrsta kao stijna!

Stanko Radulović

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
14.12.2023-14:08 14:08

koliko su sjajne “laFice” ,ništa manje nije ni Bojana !
i jedne i druga sa srcem i žarom brane ime zemlje za koju se bore !
dospjeti da 8 najboljih rukometašica svijeta i jes nesto !
srećno !

Petar_Pan
14.12.2023-17:07 17:07

Bravo za tekst!