Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Rejštad sa zvukom sirene, odvela Norvešku u finale

Rejštad je bila nezaustavljiva i postigla posljednjih šest golova Norveške u polufinalu, odnosno sve u produžetku.

Rukometašice Norveške izborile su plasman u finale Svjetskog prvenstva, pošto su nakon produžetaka savladale Dansku u Herningu sa 29:28 (23:23, 9:14).

Meč je odlučila Heni Ela Rejštad koja je postigla gol sa zvukom sirene u produžecima, a na kraju je utakmicu završila sa 15 golova. Rejštad je bila nezaustavljiva i postigla posljednjih šest golova Norveške u polufinalu, odnosno sve u produžetku.

U pobjedničkom sastavu istakle su se još Oftedal pet i Merk sa tri gola. Kod Danske, Jorgensen je postila sedam, Hansen pet, Burgard i Heindhal po četiri gola.

Danska je dominirala tokom prvog poluvremena, pa je u tom dijelu igre imala j plus šest 14:8.

Međutim, Norveška se nije predavala. Malo po malo je topila prednost, da bi na deset minuta prije kraja prišla na minimalan zaostatak. 19:20 Danska je potom na pet minuta prije kraja imala plus dva 22:20, ali nije izdržala.

Skogrand i Rejštad su vratile stvari u egal, potom je Solberg na 60 sekundi prije kraja pogodila za preokret 23:22. Međutim, Jorgensen je na četiri sekunde prije kraja iz sedmerca odvela meč u produžetke 23:23.

Poslije prvog produžetka, na semaforu je takođe bilo neriješeno 25:25. Reištad je potom postigla gol 28:27, 60 sekundi prije kraja drugog produžetka. Jorgensen je sa sedam metara  izjednačila 28:28, da bi u opisanoj završnici Rejštad sa zvukom sirene donijela pobjedu Norveškoj i plasman u finale.

U finalu, Norveška će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela u kom se kasnije večeras sastaju Ševedska i Francuska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve