Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Džudović se nada pozitivnom rezultatu protiv šampiona Andore

Rival našeg šampiona u polufinalu je šampion Andore Atletik Eskaldes.

Fudbaleri Budućnosti otputovali su za Island, gdje u utorak igraju prvi meč pretkvalifikacija za Ligu šampiona.

Prošla su vremena kada su crnogorski klubovi bili favoriti protiv timova iz Andore, Lihtenštajna. Luksemburga, Malte, ali i Jermenijei još nekoliko evropskih zemalja.

Propadanje crnogorskog fudbala i nizak nivo kvaliteta CFL doveo je do toga da i protiv predstavnika Andore crnogorski šampion ne ulazi u meč sa oreolom favorita.

Rival našeg šampiona u polufinalu je šampion Andore Atletik Eskaldes. Trener “plavih” Miodrag Džudović kazao je da ne zna koje su mogućnosti ekipe, pošto je pola šampionskog tima otišlo.

Eventualni protivnik “plavih” u finalu i za plasman u prvo kolo kvalifikacija biće pobjednik duela domaćeg Breidablika i Tre Penea iz San Marina.

“Bio je plan da na Zlatiboru imamo dvije kvalitetne provjere s protivnicima iz Izraela i Slovačke, ali do toga nije došlo zbog nevremena i otkaza od strane tih klubova. Zbog toga smo igrali samo sa Jedinstvom Putevi, potom je otpala mogućnost da se sastanemo sa još jednim jakim rivalom. To može da bude naš hendikep u odnosu na rivale jer ogromna je promjena kad ode 50 odsto ekipe. Zato nije slučajno ni ono što se desilo Budućnosti prošlog ljeta protiv predstavnika Islanda – šest ili sedam igrača iz startne postave je tada otišlo između dvije sezone. Zato je logično da sada postoji neizvjesnost,”, rekao je Džudović.

Budućnost je za sada u prelaznom roku dovela četvoricu fudbalera – redove aktuelnog šampiona pojačali su Gašević, Ceklić, Brazilac Almeira i Brnović.

“Doveli smo igrače u skladu s mogućnostima, vjerujem da će ispuniti očekivanja. Problem je i što je samo jedan od njih s nama od početka priprema, ostali su se priključili u utorak po dolasku sa Zlatibora. Ali, vidi se želja, dobro su prihvaćeni i postoji hemija usmjerena ka zajedničkom cilju”, kazao je Džudović.

Crnogorska liga je na najnižim granama od referenduma i po rejtingu ispred CFL je samo San Marino na rejting listi UEFA.

“Nemamo takmičarski tonus, ali smo probali da to nadoknadimo radom i dogovorom. Nadam se da ćemo preskočiti prvu prepreku – analizirali smo Atletik Eskaldes, to je ekipa koja želi da igra, gaji španski stil. Ima igrače koji su prošli školu velikih klubova. U pitanju je racionalan tim, svjestan mogućnosti i maksimalno ga poštujemo”, dodao je Džudović.

Ističe trener Podgoričana da ne osjeća pritisak, te da , kako je kazao neće biti smak svijeta ukoliko se ne prođe dalje u Ligi šampiona.

“Ništa ne moramo, a mnogo želimo. Cilj je da napravimo iskorak, a da li ćemo uspjeti – ne znam. Ne osjećam pritisak, radim najbolje što mogu, ekipa je posvećena, imamo podršku uprave. Nadam se pozitivnom rezultatu, a neće biti smak svijeta ni ako izgubimo. Realno ćemo ocijeniti stvari kakav god ishod bude i to je jedini ispravan put”, zaključio je Džudović.

Budućnost protiv Atletik Eskaldesa igra u utorak od 15 sati po našem vremenu. Finale je u petak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve