Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Đorđe Despotović donio Kup ekipi Budućnosti

Jezero je u prvom poluvremenu, vodilo sa 1:0, ali je Budućnost u drugih 45 minuta preokrenula rezultat i pobijedila sa 2:1 za peti trijumf u Kupu Crne Gore.

Ovosezonsko pojačanje Đorđe Despotović fantastičnim golom iz slobodnog udarca sa nekih 22 metra u 86. minutu donio je trofej u Kupu ekipi Budućnosti.

Jezero je u prvom poluvremenu, vodilo sa 1:0, ali je Budućnost u drugih 45 minuta preokrenula rezultat i pobijedila sa 2:1 za peti trijumf u Kupu Crne Gore.

Početak utakmice nije ništa dobro nagovještavao za ekipu Budućnosti, pošto je Jezero povelo već u trećem minutu utakmice.

Marko Šimun je izveo korner sa lijeve strane, a Redžepagić bio najviši u skoku i doveo Plavljane u vođstvo, a da se navijači oba tima još nijesu ni smjestili na tribinama.

Budućnost je uzvratila u 15. minutu kada je propustila najbolju priliku za izjednačenje, ali Milan Vukotić je nakon centaršuta Uroša Ignjatovića pogodio stativu.

U 32. minutu druga velika šansa za Budućnost – Ognjen Gašević je centrirao iz kornera, Đorđe Despotović glavom šutirao sa pet metara, ali je fenomenalno intervenisao golam Jezera Igor Asanović.

U drugo poluvrijeme Budućnost je krenula odlučnije i takav pristup igri brzo je dao rezultat, već u šestom minutu nastavka. Milan Vukotić je uz pomoć defanzivca Jezera Ermina Imamovića donio Budućnosti izjednačenje na 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola obje ekipe kao da su više brinule da ne prime gol, nego da postignu još jedan i stignu do pobjede u regularnom toku finala od 90 minuta.

“Hvala na čestitkama. Teška utammica, jezero je bolje otovrilo finale, očigledno nam ne odgovara, ali smo preokrenuli rezultat, i osvojili trofej i izborilim učešće u Evropi. Želio je Vasilije Adžić da izvede slobodan udarac, ali hvala Bogu izveo sam ga i postigao gol vrijedan trofeja”, kazao je nakon pobjede u finalu Kupa Despotović.

Trener Plavljana Radoslav Bulić bio je razočaran konačnim rezultatom, ali ne i igrom svojih izabranika u finalu Kupa Crne Gore.

“Čestitam Budućnosti, ali i mojim igračima koji su izginuli na terenu. Budućnost se bolje snašla, ali mislim da smo imali šta večeras da pokažemo ljubiteljima fubala. Budućnost je večeras izlazila sa visokom presingom, u nekim situacijama se nismo najbolje snašli, ali smo dali 120 posto svojih mogućnosti i žao mi je što nismo uspjeli da pobjedimo”, Radoslav Bulić.

Mladi Vasilije Adžić je večeras odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Budućnosti, pošto će od naredne sezone igrati u Italiji.

“Hvala klubu i navijačima, prije svega klubu jer su me od početka gurali i tako me predstavili Evropi. Odigrali smo bolje i zasluženo pobijedili. Pomješani su osjećaji, pošto sam večeras igrao posljednji put za Budućnost prije odlaska u inostranstvu. Na meni je da još bolje radim i dokažem se u Italiji, kazao je nakon trijumfa u Kupu Vasilije Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve