Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Budućnost počela pripreme: Pravimo novu priču, fokus je na obavezama u Evropi

Brnović govorio o planovima, igračkom kadru, očekivanjima

Fudbaleri Budućnosti pripreme za sezonu 2024/25 počinju danas, na konferenciji za medije uoči starta, trener Ivan Brnović govorio je o planovima, igračkom kadru, očekivanjima.

“Plan priprema se sastoji iz tri dijela. U prvom dijelu ćemo raditi u Podgorici od 10. do 19. juna kada je u planu 13 treninga i dvije prijateljske utakmice. U Skadru ćemo igrati prvi pripremnu utakmicu protiv Vlaznije, a onda ovdje u Podgorici protiv Mornara. Nakon toga slijede dva dana pauze poslije čega putujemo u Sloveniju gdje ćemo odraditi bazični dio priprema i odgirati tri pripremna meča. Prvo protiv Maribora (25. juna), potom Zaglebje (28. juna) i protiv Egnatije aktuelnog šampiona Albanije (1. jul). Povratak je planiran za 2. jul nakon čega će igrači dobiti dva dana pauze, a nakon toga 4. jula startujemo i ulazimo u završni ciklus pred Evropu koja nas očekuje 11. jula. Vrlo vjerovatno ćemo odigrati još jednu utakmicu 5. jula, ali ćemo to iskristalisati sa stručnim štabom tokom priprema. Imamo razrađen plan priprema i znamo šta treba da radimo. Ovaj period nam je jako važan kako za Evropu tako i za kompletnu sezonu“, započeo je Brnović.

Tim je za sada napustilo devet igrača. Novinare je najviše zanimao status Đorđa Despotovića koji je u proljećnom dijelu šampionata pravio razliku na terenu.

“Igrači koji nisu više sa nama su: Vasilije Adžić, Tonći Mujan, Stefano Almeida, Balša Sekulić, Aleksa Ćetković, Nikola Vuković, Stefan Nenezić, Sava Milić i Ivan Novović koji je završio igračku karijeru i koji priključuje stručnom štabu kao analitičar. Tu su još četiri igrača koji nisu u planovima – sa dvojicom smo obavili razgovor, a sa dvojicom tek treba da obavimo razgovor. Što se tiče Đorđa Despotovića, njemu je važeći ugovor do 1. avgusta. Moja je želja da on ostane u klubu nadam se da će sportski sektor, prije svega, generalni direktor Novak Novaković i sportski direktor Andrija Delibašić, uspjeti u namjeri da ga zadrže“.

Prvo pojačanje je stiglo – Andrija Bulatović iz Rudara. Brnović je kazao da se radi na dovođenju još sedam fudbalera.

“Do sada je potpisao samo Andrija Bulatović. Jedna akvizicija i igrač koji će nam biti pojačanje, ima kvalitet i potencijal. Pregovaramo sa još sedam igrača. Sa četiri se samo čeka potpis u naredna dva dana, a sa trojicom smo još uvijek u pregovorima. Mislim da je i to blizu, ali ne mogu o imenima dok to ne bude definitivno. Ono što je definitivno jeste da curi vrijeme, da treba da kompletiramo ekipu što prije, a lično se nadam i moja je želja da to učinimo do odlaska u Sloveniju“.

Trener Budućnosti istakao je da će još najmanje 13 igrača napustiti plavo-bijele.

“Pravimo novu priču, spremamo rekonstrukciju tima. Otići će najmanje 13 igrača, a njih 4-5 će ići na dvojnu registraciju. Sa ovih osam igrača koje ćemo dovesti ali koji će biti pojačanja, pravimo novi tim, a i iznad svega i drugačiji pristup obavezama. Igrače koje dovodimo, svi imaju radnu etiku. Mi nismo igrali dobro zato što nismo dobro trenirali, zato što smo imali profile igrača koji su takvi kakvi jesu. Ova ekipa je imala kvalitet, ali je kvalitet širok pojam. Budućnost mora da ima jaku odbranu i to želimo da zategnemo. Nedopustiv je broj primljenih golova u prethodnoj sezoni. Tako da smo u tom smjeru i krenuli sa pojačanjima – od golmana, preko zadnje linije pa prema naprijed. Ono što je moj plan i kako vidim tim jeste da definitivno u ovoj sezoni imamo kostur tima od 15 igrača koji će činiti šest iskusnih i pet mlađih. Iskusne želim na pozicijama golmana, dva štopera, desni bek, špic i krilo, a ostali će biti mladi igrači do 23 godine“.

Pripreme ove sezone ranije počinju upravo zbog kvalifikacija za Ligu konferencija. Ipak, fokus je samo na toj prvoj utakmici. Rival nije toliko bitan. Naravno, postoje ekipe koje bi valjalo izbjeći i neke koje su malo poželjnije.

“Ranije počinjemo pripreme upravo zbog Evrope. Fokus je prvo na prvoj utakmici, a onda i na drugu. Gledao sam ekipe koje mogu da nam dođu, ali nemam tu neku želju. Ima ekipa koje realno treba izbjeći, ali ima i ekipa koje bi bile po mjeri. Vidjećemo ko će doći, od žrijeba će mnogo toga zavisiti. Prvenstveno mi treba da se pripremimo. Budućnost mora da se pita sama za sebe i to će biti slučaj u narednoj sezoni. Gledaćemo sebe, raditi najbolje što možemo, da budemo svi zajedno i da pokušamo kroz rad i treninge da, za početak, vratimo publiku na stadion“.

Naglasio je Brnović da će među novim igračima biti i zvučnih imena.

“Prvenstveno radna etika, a onda i ostali kvaliteti. To su neki igrači iz naše lige, neki iz Srbije, a konkretno dva igrača iz inostranstva. Znate kako, u završnoj su fazi pregovori, tako da o imenima nećemo dok ne potpišu. Ima tu jako zvučnih imena, ali želimo da napravimo tim ne samo da budu imena, već da nam ti igrači i imena koja dođu donesu hemiju i atmosferu unutar tima, a da onda kao posljedica toga sa svojim kvalitetima daju doprinos timu“.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve