Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Džikić: Uradili smo koliko smo mogli

Trener koji se ljetos vratio u klub kojem je 2018. godine donio jedinu titulu u ABA ligi ističe da se radi na ''postavljanju osnova igre u napadu i odbrani''

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić sumirao je dosadašnji tok priprema i kontrolne utakmice, u kojima su ”plavi” upisali poraze od SC Derbija (85:80) i turske Karšijake (78:74), te pobjedu protiv Splita (88:58).

Džikić u pomenutim duelima nije mogao da računa na kompletnu ekipu, a nijednu od tri utakmice nisu odigrali Vili Rid (posljednji se priključio ekipi nakon potpisivanja ugovora), Džejkob Vajli (povreda) i Zoran Nikolić (oporavak od koronavirusa), dok Di Džej Sili nije igrao protiv SC Derbija (bivši Studentski centar)…

– Početna faza pripremnog perioda je iza nas. Urađeno je onoliko koliko smo mogli da uradimo, uzevši u obzir činjenicu da ne treniramo u kompletnom sastavu. Pokušali smo da iznivelišemo nivo pripremljenosti igrača koji su imali reprezentativne obaveze i onih koji su sa nama od okupljanja, i da ovu fazu završimo bez novih zdravstvenih problema. U tome smo i uspjeli, i time sam zadovoljan – rekao je Džikić.

Trener koji se ljetos vratio u klub kojem je 2018. godine donio jedinu titulu u ABA ligi ističe da se radi na ”postavljanju osnova igre u napadu i odbrani”.

– Radimo na pronalaženju najboljih i najefikasnijih načina da maksimiziramo kvalitete naših igrača. Zoran Nikolić i Vili Rid su pri kraju kontakt-protokola, očekujemo da za nekoliko dana počnu da rade sa ostatkom tima u punom obimu. To nas donekle usporava, ali drugog načina jednostavno nema – dodaje Džikić.

Situacija sa Džejkobom Vajlijem je, međutim, drugačija.

– Njegova povreda je vrlo delikatna i zahtjeva pažljiv i duži oporavak i ponovno uvođenje u rad sa timom. Trening utakmice koje smo do sada igrali su svaka na svoj način imale različite ciljeve. Možda smo “poranili” sa provjerom protiv protivnika kvaliteta Karšijake, koja je odlična i iskusna ekipa, ali zbog situacije sa koronom broj nama dostupnih ekipa je limitiran – zaključio je Džikić.

Budućnost Voli narednu kontrolnu utakmicu igra u srijedu u ”Morači” protiv Borca iz Čačka, a 11. septembra u Baru će sparingovati protiv Mornara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve