Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Džikić: Presudile izgubljenje lopte u posljednjoj četvrtini

''Plavi'' su na ulasku u posljednju dionicu imali koš prednosti, a onda su serijom izgubljenih lopti omogućili domaćinu da preokrene i stekne nedostižnu prednost

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić smatra da su greške njegovih izabranika u posljednjoj četvrtine odlučile pobjednika velikog derbija ABA lige protiv Crvene zvezde (63:71).

”Plavi” su na ulasku u posljednju dionicu imali koš prednosti, a onda su serijom izgubljenih lopti omogućili domaćinu da preokrene i stekne nedostižnu prednost.

– Čak i prošle nedjelje smo imali potpuno neplaniranih problema, ali to sad sve ide u stranu. Izašli smo na teren, igrali i kraj priče. Imali smo šansu da stignemo do pobjede, nismo je iskoristili, rekao je Džikić, dodavši da je njegov tim imao kontrolu do posljednje četvrtine, sa osam izgubljenih lopti.

– Onda smo u posljednjoj imali sedam izgubljenih lopti i to je, mislim, prelomilo. Zvezda je imala previše lakih poena, mi bismo, vjerovatno, trebali da igramo malo brže. Statični smo bili u napadu, dozvolili smo Kuzmiću da poslije te svoje pomoći na ”pik-en-rolu” uspješno rotira na naše visoke igrače, i to je, Ali, dobro, mislim da su sve te stvari popravljive.

Strateg ”plavih” govorio je i o zadravstvenom stanju Danila Nikolića.

– Danilo nastavlja sa liječenjem, mislim da će biti dobro. Mi smo, zaista, svi optimisti. Kako je moglo da bude, ovo je dobro. Moramo da budemo zadovoljni i tu nema nekakve velike filozofije, zaključio je Džikić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve