Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Džikić može da ode iz Siti kvarta, ne iz Podgorice

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić vodiće taj klub u Evroligi, i to će biti velika šansa i za njega da postane bolji trener, kazao je za RTCG, predsjednik “plavih”, Dragan Bokan.

foto – reprezentacija.me

Džikić živi u Siti kvartu i tu ostaje, jedino ako ne izrazi želju da pređe na Zabjelo ili neku drugu lokaciju u Podgorici. Džikić ima važeći ugovor i ostaje i vodiće Budućnost u Evroligi. Tu nema dileme, čovjek je ostvario najveći uspjeh. Veliki je interes i kluba, navijača i Džikića da ostane, jer je napravio najveći rezultat u istoriji kluba i svojoj karijeri. Smatram da je ovo velika šansa i da Aleksandar Džikić postane još veći nego što je sada-, kazao je Bokan.

On je naveo da mu se osvajanje ABA lige i plasman u najbolje takmičenje u Evropi čini sve većim uspjehom kako dani prolaze.

-Mislim da još niko nije svjestan šta je uradio naš klub i šta nam tek slijedi. Kako se bude primicala prva utakmica Evrolige biće nam sve jasnije.Iz ove perspektive srušiti Cedevitu i Zvezdu koji po tri do četiri puta imaju veći budžet od našeg, neviđen je uspjeh-, rekao je Bokan.

On se osvrnuo i na nedavni sastanak koji je imao sa čelnicima Evrolige u Barseloni.

Dobro smo se pripremili za sastanak pripremili dobru prezentaciju kluba, grada i države. Takođe napravili smo prezentaciju postojećeg stanja SC Morača, a ovih dana ću razgovarati sa arhitektom Dmitrovićem koji je projektovao taj objekat, da se i on uključi sa ljudima koji već rade na idejnom rješenju za renoviranje – naglasio je Bokan.

On je dodao da “Morači” fali 660 mjesta, prema propisima Eurolige, ali da to nije jedina neophodna investicija.

Moramo poboljšati IT sektor kao i svlačionice, VIP salon, sale za sastanke. To će sve biti potrebno za komplikovane uslove Evrolige – objasnio je Bokan.

Bokan navodi da od prvog sastanka u Barseloni nije naišao na nijedan zarez, odnosno postavljanje pitanja učešća Budućnosti u Evroligi.

Rok da se sve uradi, kako je dodao, nije do 1. avgusta već do prvog meča Evrolige.

Bokan je kazao i da mu nije jasno kako je Crvena Zvezda dozvolila sebi da “ispusti” Evroligu.

Kada sam se iz prvog lica uvjerio u snagu i organizaciju Evrolige, nije mi jasno kako je Zvezda, sa takvom snagom i podrškom koju je imala od Evrolige, to ispustila i zbog čega je došla u situaciju da je Budućnost pobijedi sa budžetom od 1,35 miliona eura. Zvezda je imala veliki budžet, imaju grad od dva i po miliona ljudi. Zaista mi nije jasno kako, u takvim uslovima, nemate ekipu da se prošetate ABA ligom”.

“Planiramo da i narednih godina budemo u Evroligi – naglasio je Bokan.

Bokan je naveo da se za svaku pobjedu u Evroligi dobija 37 hiljada eura, što dosad Budućnost nije mogla da sanja.

-Tačno je da moramo imati ozbiljan sastav i budžet mnogo veći od dosadašnjeg, ali, s druge strane, imamo proizvod koji vrijedi. Imamo mogućnost da značajan prihod obezbijedimo prodajom karata. Dosad smo imali prihod od karata oko 70.000 eura, a sada, Evroliga projektuje, da ćemo imati oko milion – naveo je Bokan.

Sljedeći sastanak s predstavnicima Evrolige biće 15. maja.

-Na tom sastanku će biti dogovorena neophodna reorganizacija kluba, rekonstrukcija “Morače” i finansije -, kazao je Bokan.

 

izvor: rtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve