Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Netanjahu naloge za hapšenje nazvao “apsurdnim i lažnim”

Netanjahu je ocenio da je taj potez uperen protiv čitave države Izrael.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu sinoć je u video saopštenju označio “apsurdnim i lažnim” naloge za hapšenje koji je zatražio glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karim Kan protiv njega i izraelskog ministra odbrane Joava Galanta.

Netanjahu je ocenio da je taj potez uperen protiv čitave države Izrael.

“To je upereno protiv izraelskih vojnika (IDF) koji se bore vrhunskim heroizmom protiv odvratnih ubica Hamasa”, rekao je izraelski lider.

Izraelski mediji navode da je glavni tužilac MKS danas zatražio izdavanje naloga za hapšenje i trojice lidera Hamasa.

Netanjahu je postavio pitanje kako se neko može usuditi da upoređuje “monstrume Hamasa sa vojnicima IDF, najmoralnije vojske na svijetu”.

“Sa kojom drskošću poredite Hamas koji je ubio spalio, masakrirao, silovao i oteo našu braću i sestre i vojnike IDF koji vode pravedan rat kojem nema ravnog, sa neuporedivom moralnošću”, rekao je premijer Izraela.

On je dodao da odbacuje sa gađenjem Kanovo tobožnje poređenje, označivši ga “krajnjim krivljenjem realnosti” i rekao da je to primjer novog antisemitizma koji se iz kampusa u koledžima premestio u Hag.

Netanjahu je obećao izraelskoj javnosti da neće uspjeti nastojanja MKS-a da zaveže ruke Izraelu, te da nijedan međunarodni forum neće spriječiti tu zemlju da udari na one koji teže njenom uništenju i da će ona srušiti Hamas i postići potpunu pobjedu.

Kan je rekao da vjeruje da su Netanjahu, Galant i trojica lidera Hamasa odgovorni za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Pojasu Gaze i Izraelu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve