Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dvoboj genija u osmini finala LŠ: Gvardiola na Zidana u Madridu

U prvom meču osmine finala Lige šampiona sastaju se Real i Mančester siti, na čijim klupama sede trofejni stručnjaci, koji znaju kako se osvaja evropska titula i to sa stilom, lepim fudbalom. U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Juventus sa Kristijanom Ronaldom ide u goste Lionu

Madrid će večeras (21.00) biti poprište bitke genijalnih trenerskih umova, Zinedina Zidana i Pepa Gvardiole.

Zidan i Gvardiola, Foto: Tanjug/AP

U prvom meču osmine finala Lige šampiona sastaju se Real i Mančester siti, na čijim klupama sede trofejni stručnjaci, koji znaju kako se osvaja evropska titula i to sa stilom, lepim fudbalom. U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Juventus sa Kristijanom Ronaldom ide u goste Lionu.

Na konferenciji za medije uoči susreta na stadionu “Santjago Bernabeu”, “Zi-Zu” je probao da prebaci svetla pozornice na igrače.

Zinedin  Zidan je bio čarobnjak kao fudbaler, ali zadivljuje i kao trener. Francuz tako može da se pohvali da je sa Realom odigrao devet dvomeča u LŠ, i svaki put prolazio dalje.
Madriđani su sa Zidanom za tri sezone izbacivali Romu, Volfsburg, M. siti, Napoli, Bajern (dvaput), Atletiko, PSŽ i Juventus. U sva tri slučaja, 2016, 2017, 2018, Real je uzeo titulu.

“Ovo nije meč Zidan – Gvardiola, nego Real – Siti. Ipak, smatram da je Pep najbolji trener na svijetu, iako postoji nekoliko stručnjaka top klase u ovom momentu”, istakao je Francuz, koji je tri puta bio prvak kontinenta sa “kraljevima” u ulozi kormilara.

“Gledaoci žele da vide atraktivan fudbal, i verujem da će tako i biti. Cilj je da naše navijače učinimo ponosnim poslije ovog duela i da napravimo dobru uvertiru pred derbi sa Barselonom u nedelju”.

Real i Siti su se do sada četiri puta sudarali, i zasad španski gigant nema poraz – skor 2 2 0. Prethodni dvomeč iz 2016. odučio je jedan gol, tačnije autogol igrača “građana” Fernanda (1:0, 0:0). Bilo je to drugo, i zasad poslednje polufinale za klub sa “Etihada”.

“Smatram da je vreme da ova generacija uradi nešto veliko”, kaže Kevin de Brujne, jedan od najboljih fudbalera Sitija i dodaje:

“Ako ne uspijemo da osvojimo Ligu šampiona, pamtiće nas kao gubitnike. Zbog toga idemo u Madrid da igramo našu igru, da uspostavimo kontrolu na meču, i da pobijedimo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve