Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dvije četvrtine straha i protiv Japana

Crna Gora je trenutno druga na tabeli, i u četvrtfinalu bi igrala protiv Rumunije koja je treća u grupi D, ali u slučaju pobjede SAD završili bi na trećem mjestu i igrali meč za Pariz sa Italijom.

Crna Gora je u trećem kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Dohi pobijedila Japan i na taj način obezbjedila plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, ali još ima dosta toga da se uradi da bi se osiguralo četvrtfinale i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Crna Gora je trenutno druga na tabeli, i u četvrtfinalu bi igrala protiv Rumunije koja je treća u grupi D, ali u slučaju pobjede SAD protiv Srbije završili bi na trećem mjestu i igrali meč za Pariz sa Italijom.

Poslije prve dvije četvrtine bilo je 5:5, ali je u trećoj četvrtini došla do izražaja veća snaga i bolja fizička pripremljenost naših vaterpolista koji su na kraju pobijedili sa 13:11 (3:2, 2:3, 4:0,4:6).

Čak ni nakon 4:0 u trećoj četvrtini nije bilo dobro, bilo je straha za konačan ishod rezultata, pošto je Japan stigao do 10:8 i imao dva puta napad sa igračem više, ali nije dao gol.

Dušan Matković je u situaciji sa dva igrača više otklonio sve dileme tri i po minuta prije kraja utakmice, iako su Japanci minut i po prije kraja imali zaostatak od dva gola (11:9).

Ukoliko Crna Gora izbori u Dohi plasman na Olimpijske igre u Parizu tamo će zaista samo učestvovati, a odavno su prošla vremena Pjera der Kubertena i gesla “Važno je učestvovati”, pošto smo odavno u vremenima u kojima je još važnije pobijediti.

Utakmica između Srbije i SAD igra se od 15.30 časova, a ona odlučuje i o našoj sudbini, možda nije ni zanemarljiv podatak da na klupi Smerikanaca sjedi nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić.

CRNA GORA – JAPAN 13:11 (3:2, 2:3, 4:0, 4:6)

Doha – “Aspajer dom”. Gledalaca: 150. Sudije: Cvart (Holandija), Ome (Njemačka). Igrač više: Crna Gora 11 (5), Japan 4 (1). Peterci: Crna Gora 2 (1), Japan 4 (4).

Crna Gora: Lazović, Brguljan 1, Perković 1, Averka, Popadić 2, Vidović, Ukropina 3, Spaić, Matković 4, V. Radović, Tešanović (osam odbrana), Mršić 1, Vujović 1.

Japan: Tanamura, Adači 2, Vatanabe 5, Ogihara, Inue, Suzuki 1, Tade, Takata, Nita, Inaba 2, Okava 1, Araki, Nišimura (osam odbrana).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vule
09.02.2024-10:21 10:21

Nikad lošiji tim nijesmo imali. golmana izuzimam.

Bajo
09.02.2024-14:49 14:49

SVJESNO JE TO URADJENO . VATERPOLO JE BIO JEDAN OD SIMBOLA DRZAVE. A AKO RUSIS DRZAVU ONDA KRECES OD SIMBOLA. GOJKOVICU I LJUDIMA IZ VSCG , TO DOBRO IDE .