Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dulović i Vukčević najbolji sportisti u izboru Glavnog grada

Titulu najboljeg kluba nosi Karate klub Omladinac, dok je najbolji trener Žarko Raković, član stručnog štaba ovog trofejnog kolektiva.

Karatista Nenad Dulović i džiu-džicu majstor Dejan Vukčević, najbolji su sportisti Podgorice u 2023. godini, odlučila je Stručna komisija za izbor najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva, a dominantno na osnovu predloga sportskih organizacija iz Glavnog grada.

Titulu najboljeg kluba nosi Karate klub Omladinac, dok je najbolji trener Žarko Raković, član stručnog štaba ovog trofejnog kolektiva.

“Nenad Dulović je fenomenalnim rezultatom i osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti ispisao naljepše stranice u istoriji podgoričkog i crnogorskog karatea, dok se Dejan Vukčević četvrti put popeo na planetarni vrh, osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Mongoliji, nastavivši sa impresivnim ostvarenjima u džiju džici. S obzirom da oba sporta stižu iz prve kategorije neolimpijskih sportova, odluka Komisije je da se ove godine titula najboljeg sportiste Podgorice dodijeli i jednom i drugom borcu“, stoji u obrazloženju odluke Stručne komisije.

U saopštenju Sekretarijata za sport Glavnog grada se dodaje:

“Žarko Raković je u posljednjoj deceniji stvorio veliki broj šampiona u Karate klubu Omladinac, koji svojim rezultatima u kontinuitetu postaje jedan od sportskih brendova Glavnog grada“.

Iz novoosnovanog Sekretarijata za sport saopšteno je da će plakete za vrhunske rezultate na osnovu rezultata u seniorskoj konkurenciji dobiti karatistkinja Omladinca Milena Jovanović (zlato na Svjetskim igrama), majstor džiu-džice Arso Milić iz istoimenog kluba (zlato na Evropskom šampionatu), kik bokser Budućnosti Nemanja Čađenović (bronza Svjetskom prvenstvu) i džiju džicu takmičarka Fenixa Anđela Vukčević (srebro na Evropskom prvenstvu).

Plakete za ostvarene rezultate u 2023. godini zaslužili su Kik boks klub Rad, Košarkaški klub SC Derbi, Džiju-džicu klub Feniks, Klub malog fudbala Titograd, Plesni klub Sonrisa, Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont, atletičarka Atletskog kluba osoba sa invaliditetom Vihor Maja Rajković, četverac iz Džiu-džicu kluba Feniks – Aleksa Radulović, Krsto Radulović, Mladen Bojanović i Selma Ličina, Tomislav Đinović iz Bokserskog kluba Zlatičanini automobilista “Podgorica rejsing tim”-a Filip Kunčer.

Tradicionalno, izabrani su i najperspektivniji sportisti Glavnog grada (dječaci i djevojčice od 13 do 16 godina): Lana Rakočević (Ženski odbojkaški klub Budućnost), Vuk Stanojević (Odbojkaški klub Budućnost), Jakša Milanović (Vaterpolo plivački klub Budućnost), Lazar Savović (Fudbalski klub Budućnost), Janja Dragišić (Ženski košarkaški klub Budućnost Bemaks), Dražen Šutović (Karate klub Budućnost), Mina Boričić (Karate klub Omladinac), Jovan Radulović (Džudo klub Milenijum) i Ognjen Radošević (Džudo klub “Nenad Sinanović”).

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta biće uručene Fikretu Juleviću (OŠ “Pavle Rovinski”) i Tanji Raković (SSŠ “Ivan Uskoković”), a plaketu za dostignuće u netakmičaskom sportu zaslužio je aikido majstor Janko Burić (Aikido klub Budućnost).

Za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za sport, kao i promociju sporta biće nagrađen “Hotel Voco”, dok će priznanje za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobiti volonterska organizacija “ADP Zid”.

Zlatnu plaketu za promociju i razvoj sportske rekreacije dobiće Sportsko rekreativno društvo Ekomen, kao i Zoran Kažić, dok će posebnu zahvalnicu za medijsku promociju aktivnosti Sekretarijata za sport dobiti portal Sportfem.

Nagrade zaizuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unaprjeđenju sporta zaslužili su Slavko Vlahović, braća Ante i Janko Miročević, braća Miodrag i Dragan Perunović, Nikola Petrović, Dragan Drobnjak, Momčilo Markuš, Nikola Raković i Avdulah Duco Radončić.

Takođe, Sekretarijat za sport posthumno će dodijeliti plakete porodicama zaslužnih sportskih radnika za doprinos razvoju sporta u Titogradu (Podgorici) – Petru Porobiću i Neđeljku Burzanoviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve