Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dubljević: Pobjeda vrijedna zlatne medalje

Dubljević nije bila dio nacionalnog tima gotovo tri godine, a protiv Švedske je potvrdila status najbolje crnogorske igračice svih vremena

Jelena Dubljević blistala je nakon pobjede nad Švedskom, istakavši da je trijumf nad skandinavskom selekcijom vrijedan zlatne medalje.

Nikšićanka je dala nemjerljiv doprinos trijumfu (34 poena, 14 skokova), koji je “crvenima” otvorio vrata Eurobasketa.

Dubljević nije bila dio nacionalnog tima gotovo tri godine, a protiv Švedske je potvrdila status najbolje crnogorske igračice svih vremena.

– Nikada nisam otišla iz reprezentacije, samo sticajem okolnosti nisam bila tu. I dobile smo utakmicu koja je vrijedna zlatne medalje. Slavile smo sjajnom borbom i sjajnom energijom. Nekom novom energijom, koja je u ekipi od prvog zajedničkog trenutka, uspjele smo da pokažemo da možemo nakon tri prehodna poraza da se revanširamo i dobijemo sjajne Šveđanke, rekla je Dubljevićeva.

– A one su došle sa namjerom da slave, to je takav menatalitet. Da su mogle, dobile bi nas 20 razlike. Ipak, nismo im dozvolile i sada za nas slijedi najvažnija utakmica, jer ako ne dobijemo Izraelke, ništa nismo uradile. One su po kvalitetu daleko ispod Šveđanki, ali igraju atipično i moraćemo se privići. Imamo dan za odmor i oporavak i dan da ih skeniramo, a imamo u rezervi dosta mladih kvalitetnih košarkašica koje nisu dobile priliku protiv Šveđanki.

Odlučujući meč za plasman na Eurobasket, Crna Gora igra u subotu protiv selekcije Izraela.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve