Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dubai evropsku odiseju počinje iz Evrokupa

Dubai će igrati Admiralbet ABA ligu, a na klupi tog tima sjediće aktuelni selektor Srbije Svetislav Pešić.

Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će od sljedeće sezone i zvanično ući u evropsku košarku. Arapski klub će prvu sezonu igrati u Evrokupu, a potom će narednih šest godina biti učesnik Evrolige. Ovo je ekskluzivno saznanje specijalizovanog španskog portala Ensestando.

Dubai će igrati Admiralbet ABA ligu, a na klupi tog tima sjediće aktuelni selektor Srbije Svetislav Pešić, što je odatni cirkus regionalnog takmičenja.

Akcionari Evrolige će se sastati u ponedjeljak i na glasanju potvrditi ono čemu se spekuliše već mjesecima.

Španski medij navodi i druge detalje ulaska kluba iz Emirata u evropsku košarku. Od 13 klubova akcionara Evrolige, samo dva bila su protiv ulaska Dubaija. Riječ je o Olimpijakosu i Makabiju. Dva su bila uzdržana, a devet klubova je podržalo ideju za ulazak arapskog kluba u Evroligu.

Za razliku od prvobitnih informacija da će Dubai potpisati ugovor na pet godina, novina je da je riječ o sedmogodišnjem ugovoru sa jednom sezonom u Evrokupu i šest u Evroligi.

Takođe, Dubai će platiti više nego što se na početku najavljivalo. Umjesto petogodišnjeg ugovora prema kojem bi klubovima Evrolige plaćao po 5.000.000 eura godišnje, Dubai će plaćati više ali tačna suma nije objelodanjena.

Pride će evropskoj košarci donijeti nove sponzore, a uplatiće više novca i samoj organizaciji Evrolige.

Španski portal navodi i da će Dubai od sljedeće sezone igrati u ABA ligi što će biti potvrđeno na sastanku regionalnog takmičenja u martu.

Novoforimirani klub će i za učešće u ABA ligi morati da plati učešće klubovima, izbor za trenera mu je Svetislav Pešić, a mečeve regionalnog takmičenja bi kao domaćin trebalo da igra u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve