Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Draško Brguljan: Vidjećemo hoću li biti u Parizu

Brguljan je nakon utakmice protiv Rumunije ostavio rezervu da možda neće reprezentaciju predvoditi u Parizu, što bi bila velika šteta jer je i sa 37 godina uzor svim igračima.

Crna Gora će peti put uzastopno igrati na Olimpijskim igrama u vaterpolu i peti put bi u timu trebao biti Draško Brguljan koji je i u Dohi svojim primjerom pokazao kako se bori za državni dres i simbole.

Brguljan je nakon utakmice protiv Rumunije ostavio rezervu da možda neće reprezentaciju predvoditi u Parizu, što bi bila velika šteta jer je i sa 37 godina uzor svim igračima.

“Vidjećemo hoću li ja biti u Parizu prvo. Odličan rezultat. Jako teško, ova Rumunije je odlična mlada ekipa, predvođena mladim trenerom koja igra odličan vaterpolo. Mučili smo se na početku, imali smo problema od samog starta, ali eto guramo, izborili smo četvrtfinale Izblorili smo Olimpijske igre, peti put zaredom kao jedini sport koji je to uspio. Bilo je teško, ali smo u Parizu i to je najvažnije”, kazao je nakon pobjede Draško Brguljan

Crna Gora je u Dubrovniku odigrala najbolju utakmicu ove godine baš protiv Španije i pobijedila nakon boljeg izvođenja peteraca. Španija je na kraju stigla do zlata, ali iznenađenje u četvrtfinalu nije nemoguće, mada zvuči u ovom trenutku kao utopija.

“Protiv Španije nas čeka dobar test da vidimo da li ova ekipa stvarno u budućnosti može da se bori za medalje ili ne. Igramo protiv vjerovatno najbolje ekipe na svijetu uz Mađarsku. Osvojili su nedavno zlatnu medlaju na Evropskom prvenstvu i nema što o njima puno da se priča. Španija je kvalitetna i iskusna ekipa koja godinama igra zajedno, odlično se poznaju, žive zajedno. Jedna teška utakmica, ali i dobra prilika da napravimo iskorak i da pružimo svoj maksimum, pa ko šta ponese”, zaključio je Brguljan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve