Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Drama u jutarnjem programu RTCG: Rasprava Ivanovića i Madžgalja zbog izvještaja o radu ASCG

Ivanović i Madžgalj su se međusobno optuživali za iznošenje neistina vezano za ugovor o stipendiranju, kao i ugovor o radu predsjednika Atletskog saveza

Predstavnik Uprave za sport i mlade Branimir Ivanović i generalni sekretar Atletskog saveza Milan Madžgalj verbalno su se sukobili u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore u vezi sa rezultatima monitoringa rada saveza koji je uradila Komisija Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Oni su se međusobno optuživali za iznošenje neistina vezano za ugovor o stipendiranju, kao i ugovor o radu predsjednika Atletskog saveza.

Ivanović je kazao da su nadzorom rada Atletskog saveza uočene brojne nepravilnosti. Jedna od grubljih, kako je rekao, je Ugovor o stipendiranju sportista.

– Iznosi nijesu problem, oni su mali, mogli bi biti veći, ali nas jer zbrinuo član pet ugovora u kom se atletičari pozivaju da se ponašaju po etičkom kodeksu saveza čime se zabranjuje istupanje u sredstvima javnog informisanja vezano za nastupe za reprezentaciju i komentarisanje ASCG bez saglasnosti rukovodne strukture, u protivnom savez može raskinuti ugovor. Ovdje se radi o kršenju ljudskih prava, o kršenju sobode govora, kazao je on.

Smatra da se time kriju propusti, jer su se atletičari više puta žalili da ne dobijaju podršku od Atletskog saveza.

Madžgalj je kazao da je iznenađen kako su zaključci komisije prvo objvljeni u medijima, a nijesu dostavljeni Atletskom savezu, jer su u pitanju banalne greške tehničke prirode koje se mogu ispraviti.

– Gospodin Ivanović je naš stari prijatelj, on je putovao sa reprezentacijom i 2014. godine i 2017. i upravo nam on u staroj upravi radio ove ugovore. o takvom čovjeku se ovdje radi, kazao je Madžgalj.

Ivanović je negirao da je Uprava za sport dostavila zaključke komisije medijima. Tvrdi da nijesu dužni da dostave savezu rezultate monitoringa.

Madžgalj je istakao da se ni jedan sportista nije obratio Upravi po bilo kom osnovu sa tvrdnjom da je oštećen.

Naredni sporni član ugovora je, kako je naveo Ivanović, da ukoliko atletičar na neko takmičenje pođe povrijeđen i tamo ostvari slab rezultat, troškove snosi on sam ili njegov klub.

– Kako može atletičar da pođe povrijeđen kada postoji doktor koji radi za reprezentaciju i kako on sam može da snosi troškove, jer sve troškove reprezentivaca mora da snosi savez, kazao je on.

Ivanović je pomenuo i plate zaposlenih u Atletskom savezu. Tvrdi da je ugovor kojim se definiše plata direktora saveza potpuno neispravan i da se njime navode uslovi za rad na neodređeno vrijeme iako je mandat četiri godine.

– Savez je sačinio ugovor na neodređeno o čemu smo obavijestili inspektora za rad da nam kaže ima li tu elemenata krivičnog djela, kazao je on.

– Ne znam kako ovo gospodin Ivanović kaže kad u statutu piše da je mandat četiri godine, u pitanju je samo tehnička greška. Odmah nakon mjesec greška je primijećenja i tražili smo da se ispravi. Ispravka je izvršena nakon mjesec, odgovorio je Madžgalj.

Ivanović je dodao da ostaje pitanje kako koeficijent sa srednjom školom može imati platu o 600 eura. Takođe je dodao da je sporan i ugovor Madžgalja, ali nije stigao da to obrazloži do kraja emisije.

Svađa je eskalirala kada je pomenuto i učešće atletičarke Kristine Vuković zbog kojesu jedan drugom uputili uvrede tvrdeći da druga strana ne govori istinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
jok mori
13.12.2021-11:50 11:50

Ovaj Ivanović je ograničena iskompleksirana banana, dje se on pojavi vazda neki protivzakoniti haos napravi…vjerovatno mu je kriterijum za povratak, u upravu za sport, to što ga je Janović sklonio sa svih odgovornih mjesta u upravi, zbog svojih bezveznih odluka i što se uprava naplaćala sudskih kazni zbog njegovih nenormalnih marifetluka… ( kažu da i dan danas izigrava šerifa po upravi za sport tj prijeti batinama zaposlenima )… ima tu prostora za izviđaj uprave policije….