Đoković: Svi gledaju kompletan žrijeb, iako kažu suprotno

Aktuelni šampion US Opena Novak prisustvovao je žrijebu za posljednji Gren slem u sezoni, koji je održan juče

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da na svakom turniru “skautira” potencijalne rivale, ali da je glavni fokus na prvog narednog protivnika.

Đoković, Foto: Tennis.com

Aktuelni šampion US Opena Novak prisustvovao je žrijebu za posljednji Gren slem u sezoni, koji je održan juče.

“Vjerujem da većina igrača gleda žrijeb, da budem iskren. Čak i kada samo kažu da su fokusirani na naredno kolo, siguran sam da gotovo svi gledaju kompletan žrijeb i s kime bi mogli da se sastanu kasnije. Čisto da bi vidjeli kako im potencijalni rivali igraju. Svako u svom timu ima špijune koji idu na druge terene i posmatraju naredne protivnike”, kazao je Novak i nastavio:

“Barem je tako u mom slučaju. Naravno, sva pažnja je usmjerena na prvog narednog rivala, ali se gleda i sa kime biste mogli da igrate dublje u turniru”.

Đoković je ove godine osvojio titule na Australijan openu i Vimbdlonu, a glavni favorit je i za odbranu krune u Njujorku.

“Postoji pritisak zbog velikih očekivanja. Poseban je izazov kada branite titulu i kada ste među glavnim kandidatima za osvajanje. Ali se vremenom naviknete na to”, zaključio je Đoković, koji se na startu US opena sastaje sa Robertom Karbaljosem Baenom.

Otvoreno prvenstvo SAD počinje 26. avgusta.

Komentari

avatar