Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dobre vijesti za plave: Tatjana Brnović blizu povratka na teren

Plave su bile i blizu i daleko od povoljnog rezultata sa Đerom u oba meča grupne faze. Presudilo je iskustvo, rotacija i bolje snalažanje kod situacija gdje su svježina i ekipna klasa odigrali važnu ulogu

Tatjana Brnović možda bi mogla da pomogne rukometašicama Budućnosti protiv Đera u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona!

Prvotimka ”plavih” početkom novembra morala je na operaciju ramena, sa oporavkom je ušla u završnu fazu i počela je da trenira sa ekipom.

– Ušla sam u završnu fazu oporavka, ne bih željela unaprijed da pričam. Tu sam, svakako, sa ekipom, kazala je Brnović.

Na Đer gleda kao na izazov i priliku da neopterećeno dođu do kvalitetne igre i konkretno 3. aprila u Podgorici do aktivnog rezultata.

– Možemo da pružimo dobar otpor, veliku borbu i iz meča izađemo sa više pluseva nego minusa. I gledam na četvrtfinale kao na priliku da rastemo.

”Plave” su bile i blizu i daleko od povoljnog rezultata sa Đerom u oba meča grupne faze. Presudilo je iskustvo, rotacija i bolje snalažanje kod situacija gdje su svježina i ekipna klasa odigrali važnu ulogu.

– Mislim da smo pokazale da možemo sa ovakvom ekipom da igramo. Prošle godine u ”Morači” doveli smo ih do toga bukvalno da ne znaju šta će sa loptom. Bile su bez ideja. Mislim da imamo rješenja u smisli našeg odgovora, karakterom, pojavom i pristupom. Sve ovo imamo. Smatram da smo i napadački i te kako konkurentni. Dobili smo nekoliko igračica kroz polusezonu, pogotovo na bekovskim pozicijama. Možda bi sve ovo i vidan napredak moglo da donese dobar rezultat. Uz konstataciju da nijesmo favoriti, ali jesmo pravi tim koji će, kao i do sada, probati kroz maksimum da izvuče najviše iz obje utakmice. Izuzetno je bilo teško, u oba ovogodišnja meča sa petostrukim šampionom, pratiti jak ritam, odgovoriti na hokejaške izmjene i pronaći idealne odgovore na individualne sposobnosti bekova poput Oftedal, Minko, Kristijansen, Amorim…

”Plave” su i znatno promijenile odnos odbranom ,,5-1″, ali i gubile snagu što se reflektovalo na umor, veliki broj promašaja i tehničkih grešaka.

– Odbrana je izazovna, ali se pokazala kao idealno rješenje. Sa Đerom će biti najteže, jer se moramo braniti od bekova koji su dobri šuteri i finteri. Znaju da igraju sa loptom, a protiv takvih igračica moraćemo pokazati snagu, odlučnost… Bukvalno sve. Odbrana koju sada igramo više nije ni iznenađenje.

Đer ima tri, različita, ali kvalitetna golmana.

– Đer to tako radi potpisuje ugovore sa golmankama koje su godinu ranije pokazale najviše. Ko ima najbolji procenat sa gola dolazi u Đer. Sve tri su kvalitetne, a kolika je vjerovatnoća da makar jednoj ne krene sa gola? Koliko smo puta bili svjedoci kako Lejno gura ekipu, posebno Norvežanke i Francuskinje koje se rastrče po terenu.

Motor ekipe je brazilska reprezentativka Amorom.

– Godinama je na istom nivou, daje stabilnost ekipi, posebno u odbrani. Svjedoci smo kakav se napad igra kroz Ligu šampiona i više nije problem prebaciti brojku 30 golova. A Đer ima dobre golmane i jaku sredinu u odbrani. Sve igračice Budućnosti, koje su sa reprezentacijom izborile plasman na OI, u poletu su.

Na krilima uspjeha možda bi i mogle do novog uspjeha.

– Mislim da je sve rečeno o kvalifikacijama. Prosto je nevjerovatno da će Crna Gora treći put nastupati na OI. Tim je pokazao da samo tim leti visoko, a tačni smo bili kao sat. Često se ne gleda onakva igra. Kao sa Norveškom. Uživala sam u timskoj magiji. Zaista mislim da možemo, na temeljima ovakvih rezultata, da nastavimo lijepu klupsku priču, poručila je Brnović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve