Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dobili novac od Glavnog grada i kupili filijalu

Ulaganje u djecu može da sačeka, Budućnost i pored katastrofalnih rezultata na evropskoj sceni ima sredstava za razvojni tim.

Budućnost je danas potpisala ugovor o sportsko – poslovnoj saradnji sa drugoligašem Internacinalom.

Paraf na ugovor, koji traje do kraja sezone 2024/25, stavili su izvršni direktor “plavih” Novak Novaković i predsjednik debitanta u Drugoj ligi Velibor Vuković.

Kada dobijete novac od Glavnog grada, a rezultatima to ne zaslužite, tada možete i da se sa tim novcem nadmudrujete sa rivalima u ligi i “kupite” filijalu kao što je to uradio aktuelni šampion Crner Gre.

Budućnost se na startu sezone propisno obrukala na evropskoj sceni, baš kao i ostali crnogorski klubovi, protiv Brejdablika, ali i pored toga nadmjenost kluba ne jenjava.

“Budućnost je kao klub imala tri ponude od drugoligaša iz Crne Gore o sportsko – poslovnoj saradnji, a ugovor sa Internacionalom se nametao kao logičan, jer smo u dobroj komunikaciji sa vodećim ljudima kluba još od ljetos kada je dogovoreno da koriste sve resurse našeg Kampa od svlačionica, preko teretane, do terena”, rekao je Novaković.

Umjesto da se zasuču rukavi i krene sa sređivanjem stanja u svojim redovima i radom u vlastitoj školi Budućnost “kupuje” filijalu koja treba da bude razvojni klub u nižem rangu takmičenja. Za djecu će možda jednog dana biti para, a ked će ne znamo.

“Bila nam je potrebna neka vrsta filijale, Internacionalu su trebali resursi i nadamo se da će saradnja da bude uspješna – i za nas, i za njih. Mislim da od saradnje koristi mogu da imaju mladi igrači iz našeg kluba kako bi što bezbolnije podnijeli prelaz iz omladinskog pogona u seniorski. Na kraju krajeva, nadamo se da će koristi imati i crnogorski fudbal, jer sve vrijedno pomena u posljednjih par godina u crnogorskom fudbalu na neki način “stvorila“ je Budućnost – od Đukanovića i Mijovića, preko Vasilija Adžića, do te talentovane generacije 2006”, jasan je Novaković.

Internacional je osnovan 2021. godine , u drugoj sezoni postojanja postao je šampion Srednje regije (Udruženje klubova Centar) i kroz baraž se domogao Druge lige.

Sada je napravio još jedan važan korak na svom razvojnom putu, koji ima za cilj da klub postane prvoligaš i fabrika mladih igrača.

“Saradnja sa FK Budućnost, institucijom crnogorskog sporta, je veliki trenutak u istoriji našeg kluba. Radujemo se što ćemo da budemo dio jedne velike priče, a to je i individualni i zajednički razvoj imladih igrača, što je svakako jedna od djelatnosti FK Internacional”, rekao je predsjednik Internacionala, Velibor Vuković.

On je istakao da očekuje već u januaru da stignu mladi igrači Budućnosti.

“Bliži se kraj prvog dijela sezone, tako da već u januaru očekujemo prva pojačanja iz pogona Budućnosti, što će nesporno dovesti do stabilizacije i napretka našeg kluba. Dogovorili smo saradnju na obostrano zadovoljstvo, a vjerujem da će saradnja približiti Internacional svom glavnom cilju”, jasan je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve