Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković se mučio protiv Grikspora, ali ušao u četvrtfinale

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće bolji iz posljednjeg meča osmine finala Holger Rune - Danijel Altmajer.

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je večeras nakon velike borbe i dva sata i 40 minuta igre pobijedio Holanđanina Talona Grikspora sa 2:1 u setovima – 4:6, 7:6 (2), 6:4.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće bolji iz posljednjeg meča osmine finala Holger Rune – Danijel Altmajer.

Sjajno je Đoković počeo meč protiv  Grikspora, poveo nakon 15 minuta igre sa 3:0, potom i 4:1 i onda neobjašnjivo stai i izgubio prvi set sa 6:4.

U prvom setu Grikspor je imao čak 16 vinera, pogotovo u završnici seta kada se razgoropadio, dok je Đoković ostao na svega pet.

U drugom setu nije bilo brejkova, oba tenisera čuvala su svoj servis, a srpski teniser je bio na rubu ambisa pri rezultatu 4:4 kada je Grikspor stigao do dvije brejk lopte, ali se najbolji teniser svijeta izvukao i u taj breku izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

U petom gemu trećeg seta Đoković stiže do brejk lopte koju koristi i stiče vođstvo od 3:2, tada se mislilo da je meč odlučen, pogotovo nakon 4:2 u odlučujućem setuz, ali je taj broj četiri opet bio koban za srpskog tenisera.

Umjesto da meč mirno privede kraju, Grikspor prvo smanjuje na 4:3, Đoković propušta gem loptu na (40:30) na svoj servis i Grikspor izjednačuje na 4:4.

Međutim, Đoković ne bi bio najbolji na svijetu da nije još jednom pokazao Holanđaninu sav repertoar svojih udaraca prilikom pravljenja novog brejka bez izgubljenog poena, kojim je napokon prelomljen meč.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve