Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Đoković se četiri sata mučio protiv Prižmića

Đoković je danas ostvario 90.pobjedu u karijeri na Australijan openu, na kojem ima i osam poraza, ali i 362. na Grend selm turnirima i sada od rekorda Rođera Federera dijeli sedam trijumfa.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobjedom je počeo odbranu titule na Australijan openu, pošto je u četiri seta savladao Hrvata Dina Prižmića 6:2, 6:7, 6:3, 6:4, poslije četiri sata igre.

Đoković je danas ostvario 90.pobjedu u karijeri na Australijan openu, na kojem ima i osam poraza, ali i 362. na Grend selm turnirima i sada od rekorda Rođera Federera dijeli sedam trijumfa.

Đoković je dominirao u prvom setu. Odmah na startu je stigao do brejka, da bi do kraj tog dijela igre još dva puta uzeo servis rivalu, za ubjedljivih 6:2.

Treba reći da je Prižmić nakon petog gema zatražio da mu fizioterapeut ukaže pomoć zbog bola u butnom mišiću.

U drugom setu, Hrvat je pružio mnogo jači otpor. Nakon što su na početku tog dijela igre obojica sačuvala servis, Prižmić je u četvrtom gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo 3:1.

Međutim, Novak je odmah u narednom uzvratio istom mjerom, a potom i izjednačio na 3:3. Do kraja seta su i jedan i drugi čuvali servis, pa se otišlo u taj-brejk, koji je bolje odigrao Hrvat.

Poveo je sa 3:1, a nedugo zatim imao je i četiri poena prednosti 6:2. Đoković je reagovao, prišao na 6:5, ali nije mogao do preokreta, pa je Prižmić stigao do izjednačenja u setovima 7:6(5).

Treći set počeo je sa dva brejka, po jedan na obje strane, nakon tri gema Đoković je vodio 2:1. Peti gem donio je nevjerovatnu borbu. Trajao je preko 17 minuta, a na kraju se radovao Prižmić, koji je stigao do brejka.

Nije to, međutim, pokolebalo Đokovića, koji je odmah u narednom uzeo servis rivalu i poravnao 3:3.

Đoković je potom na svoj servis spasio dvije brejk lopte, a onda još jednom oduzeo servis Prižmiću za 5:3.

Hrvat je zaprijetio u devetom gemu, imao je 30:0, ali je Đoković još jednom pokazao mentalnu snagu, odbio nalet protivnika i stigao do vođstva u setovima.

U četvrtom setu, Đoković je na startu igrao furiozno. Odmah je napravio dva brejka, poveo 4:0, ali je potom pao u igri, što je Hrvat kaznio, vratio jedan brejk i prišao na 4:3.

Đoković je, međutim, nakon toga reagovao, dva puta odbranio svoj servis i stigao do pobjede.

On će u drugoj rundi igrati sa pobjednikom meča Popirin – Polmans.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve