Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković sanja trijumf u Dejvis kupu

Đokovićkaže da bi osvajanjem Dejvis kupa 2023. godina bila najuspješnija u njegovoj karijeri.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u velikom stilu završio takmičarsku sezonu na ATP turu, baš kao što je i započeo, sa trijumfom na Mastersu u Parizu i završnom Mastersu u Torinu i na taj način preskočio granicu snova od 400 nedjelja na prvom mjestu rejting liste.

Srpskog tenisera očekuju obaveze u reprezentaciji, a Đoković je izjavio  danas da ukoliko uspije sa Srbijom da osvoji Dejvis kup biće ovo njegova najbolja sezona u karijeri.

“Kada osvojimo “salataru”, biće ovo moja najbolja sezona. Došao sam ovde odmah poslije Torina, nisam mnogo slavio, ali lijepo je što je porodica sa mnom tu. Dan i po sam odmarao, onda odmah trening, ovo je posljednja nedjelja sezone i potreban je posljednji napor svih nas”, rekao je Đoković.

“Igram dobro u prethodna četiri mjeseca, igrao sam sjajno u Torinu u završnici, nadam se da ću to prenijeti i na Dejvis kup. Zahvalan sam što sam opet u nacionalnom timu, već neko vrijeme govorim da mi je Dejvis kup jedan od najvećih ciljeva”, dodao je on.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Velike Britanije.

“Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija. Nori i Drejper su obojica ljevoruki, nisam igrao sa mnogo ljevorukih u posljednje vrijeme, ali uspjeli smo da nađemo prave sparing partnere danas i juče. Britanija ima mnogo opcija i za singl i za dubl”, rekao je Đoković.

Duel Srbije i Velike Britanije na programu je sjutra od 16.00 i igra se u Malagi.

“U ovom formatu Britanija ima jak tim, pogotovo dubl sa Skapskim i Salisburijem. Mi nemamo specijalistu za dubl, ali spremni smo da damo sve od sebe. Biće mnogo navijača sjutra britanskih, biće i naših, atmosfera je drugačija, buka i tokom poena, ali u tome je draž Dejvis kupa”, zaključio je Đoković.

Selektor Srbije Viktor Tricki je izjavio da će u dublu za Srbiju igrati Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

“Novak i Miša su igrali u Parizu, igrali su sjajno, dobili jedan dubl par lako. Nažalost, Miša se mučio sa zglobom i nisu nastavili, ali imamo opciju, svidjelo nam se. To ne isključuje druge, imamo više kombinacija”, rekao je Troicki.

“Britanija u dublu jeste favorit, ali vjerujem u naš tim, mislim da možemo da iznenadimo svakog jer imamo sjajne riternere. Dejvis kup je nepredvidljiv i veliki je pritisak, što mislim da nama ide u korist”, dodao je Troicki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve