Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković pobijedio Dimitrova i osvojio 40. Masters trofej u karijeri

Srpski teniser je u parizu stigao do ukupno 70.trofeja iz kategorije 1000+, pošto ima 24 Grend slem titule, 40 Mastersa i šest puta je bio najbolji na završnom Mastersu sezone.

Novak Đoković pobijedio je u finalu Masters turnira u Madridu Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3 i osvojio svoj 40. trofej u karijeri.

Srpski teniser je u Parizu stigao do ukupno 70. trofeja iz kategorije 1000+, pošto ima 24 Grend slem titule, 40 Mastersa i šest puta bio je najbolji na završnom Mastersu sezone. U svim tim kategorijama je i rekorder.

Meč je trajao sat i 38 minuta, a Đoković je u duelu protiv svog velikog prijatelja Dimitrova pokazao zavidnu efikasnost, pošto je realizovao prve dvije brejk lopte, jednu u prvom setu, pri rezultatu 3:3 i 30:40 i drugu u drugom setu pri rezultatu 2:2, ponovo na 30:40. Meč je završio brejkom u devetom gemu drugog seta.

Đoković je trijumfom u Parizu osvojio novih 1.000 poena ove godine i sada prije završnog Mastersa ima ukupno 9.945, odnosno i 1.490 više od drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza (8.455), što praktično znači da je ATP trka za 2023. godinu završena.

Srpskom teniseru je praktično dovoljno da se pojavi na završnom turniru sezone u Torinu, dok bi Španac morao da pobijedi sve svoje rivale, osvoji trofej i na taj način pretekne Đokovića.

Najbolji teniser u istoriji završiće osmi put u karijeri godinu na prvom mjestu ATP liste, a prethodni rekord držao je Amerikanac Pit Sampras sa šest sezona.

Nakon Mastersa u Parizu jasno je da će Đoković ostati svjetski broj jedan do kraja Australijan opena, što znači da mu je zagarantovano ukupno 409 nedjelje na vrhu ATP liste, što je 99 nedjelja više nego prethodni rekorder Rodžer Federer koji je bio prvi 310 nedjelja.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve