Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković ”oduvao” De Minora u Melburnu

Rekorder sa devet titula u Melburnu dobio je ohrabrenje pred duel sa Andrejom Rubljevim u četvrtfinalu – konačno je djelovalo da nema problema sa povredom zadnje lože lijeve noge

Samo dva sata i šest minuta igre bilo je potrebno Novaku Đokoviću (35) da pobijedi Aleksa de Minora 6:2, 6:1, 6:2 u osmini finala Australijan opena.

Rekorder sa devet titula u Melburnu dobio je ohrabrenje pred duel sa Andrejom Rubljevim u četvrtfinalu – konačno je djelovalo da nema problema sa povredom zadnje lože lijeve noge. Prvi favorit gren slema je odigrao do sada najbolju partiju na turniru protiv 22. nosioca, domaće nade i tenisera za kog se računalo da može da mu napravi probleme.

– Od prvog brejka u prvom setu sam osjetio da mogu da zaigram slobodnije, u kretnji i udarcima. Krajem prvog seta sam osjetio i Aleksovu nervozu u igri, probao to da iskoristim… Sačuvao sam fokus do kraja i ovo je definitivno najbolji meč za mene ove godine. Na ovom meču stvarno nijesam osjećao bilo kakav problem, dan je bio savršen. Moj medicinski tim i fizioterapeut su odradili sjajan posao. Znam da se tu situacija može promijeniti, biću oprezan – rekao je Đoković.

Pobjednik je imao veliku prednost u vinerima 26:9, osvojio je skoro sve kraće poene u razmjenama, a imao je i jednu neiznuđenu grešku manje (29:28). U jednoj fazi duela uspio je da veže i devet gemova u nizu, a ukupan skor osvojenih poena bio je čak 91:59.

Ovo je za Beograđanina bio prvi duel karijere protiv De Minora. Protiv narednog rivala, deset godina mlađeg Rusa Rubljova, ima skor 2:1 u dosadašnjoj karijeri.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve