Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković ne igra na Mastersu u Šangaju

Đoković je tako pružio priliku najvećem rivalu u borbi za prvo mjesto na ATP listi da trijumfom u Kini smanji prednost za 1.000 bodova.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković saopštio je na svom Instagramu da neće igrati na Mastersu u Šangaju, na kojem je tokom karijere imao imao četiri trijumfa.

Đoković je tako pružio priliku najvećem rivalu u borbi za prvo mjesto na ATP listi da trijumfom u Kini smanji prednost za 1.000 bodova.

Masters u Šangaju mije igran posljednjih nekoliko godina zbog korone, a pobjednik turnira zaradiće 1.000 poena.

“Tokom godina, neka od najbolje podrške koju dobijam bilo gdje u svijetu je Kina. Šangaj je uvijek bio jedan od mojih omiljenih turnira u sezoni. Nedostajaće mi moj ‘NoleFam’ u Kini. Nadam se da ću se u budućnosti vratiti u Kinu i ponovo igrati pred svima vama”, napisao je Đoković.

Đoković je u prethodnom periodu osvojio US open, vratio se u Beograd na doček ispred Gradske skupštine, pa potom se pridružio reprezentaciji Srbije u Valensiji, gdje je pobjedom nad Alehandrom Davidovičem-Fokinom matematički obezbijedio Srbiji prolaz u četvrtfinale Dejvis kupa. Učestvovao je i u dublu sa Nikolom Ćaćićem protiv Češke.

Turnir je od 4. do 15. oktobra, nagradni fond će iznositi 8.800.000 dolara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve