Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ĐOKOVIĆ MOŽE NA US OPEN: Vakcinacija više neće biti uslov za ulazak u SAD

Vlada jedne do najmoćnijih država svijeta , zbog smanjenog broja oboljelih u toj zemlji, promjeniće protokole, objavljeno je na sajtu Bijele kuće.

Otkako je pandemija virusa korona čovječanstvu promenila živote, striktno su se u Americi pridržavali pravila. Nevakcinisane osobe nisu mogle da uđu u SAD, pa samim tim ni Novak Đoković da nastupi na US Openu. A, n ina drugim turnirima na američkom tlu.

Tome je, izgleda, došao kraj. Vlada jedne do najmoćnijih država svijeta , zbog smanjenog broja oboljelih u toj zemlji, promjeniće protokole, objavljeno je na sajtu Bijele kuće. Kabinet Bajden – Haris donio je odluku o ukidanju obavezne vakcinacije prtiv virusa korona, što znači da to više neće biti uslov za ulazak u Ameriku. Takva odluka mogla bi da se odrazi i na sport.

Ako se u međuvremenu zadrvstveno stanje ne pogorša i ne donesu nove uredbe, sve vodi ka tome da će Đoković moći da zaigra na US Openu ovog ljeta, ali i drugim turnirima koji se održavaju na tlu Sjeverne Amerike.

U Americi se pripremaju za promjenu protokola, a najbolji svjetski sportisti koji se nisu podvrgli vakcinaciji mogu da se spremaju za sportske događaje na američkom tlu.

“Od januara 2021. godine broj smrti od virusa korona smanjio se za 95 odsto, a broj hospilatizovanih pacijenata je smanjen za 91 odsto. Globalno, broj smrti od virusa korona je na najmanjim brojkama još od početka pandemije. Usled težnji cijele Vlade, rekordan broj od 270.000.000 Amerikanaca je dobio makar jednu dozu vakcine za kovid. Danas objavljujemo da će naša administacija završiti sa svim zahtjevima vezanim za kovid 19 vakcine 11. maja”, navodi se u saopštenju.

Dakle, ubrzo će biti otklonjena i posljednja prepreka za učešće Đokovića na US Openu, ali i ostalih nevakcinisanih sportista na takmičenjima koje se održavaju na tlu SAD.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će administracija Džoa Bajdena produžiti zabranu ulaska nevakcinisanim osobama u Ameriku, donijeta je drukgačija odluka. Pravilnik koji važi već više od pune dvije godine od 11. maja neće biti na snazi, pa će se steći uslovi da srpski, as, ali i drugi nevakcinisani teniseri, zaigraju na US Openu, koji bi po kalendaru ove godine trebalo da se igra od 28. avgusta do 10. septembra.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
02.05.2023-09:37 09:37

Najpopularniji crnogorski srbin od 1945 do danas!