Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković i dalje nedodirljiv za svjetsku elitu

Tokom mečeva navijači na tribinama mu zviđde, dobaciju, provociraju ga, a kada završi meč, nemaju druge nego da ustanu i ponovo aplaudiraju za sve ono što je uradio, i još uvijek radi, u nesvakidašnjoj teniskoj karijeri.

Novak Đoković je toliko dominantna figura u svjetskom tenisu da istovremeno sve poklonike bijelog sporta nervira i oduševljava svojim igrama i rezultatima.

Tokom mečeva navijači na tribinama mu zviđde, dobaciju, provociraju ga, a kada završi meč, nemaju druge nego da ustanu i ponovo aplaudiraju za sve ono što je uradio, i još uvijek radi, u nesvakidašnjoj teniskoj karijeri.

Đoković je u Pariz ponovo došao nakon duže pauze sa namjerom da pokuša odbranu prvog mjesta i osmu godinu u karijeri završi kao svjetski broj 1. Mnogi su vjerovali da je istrošen i da mlađani Karlos Alkaraz ima veće šanse od srpskog tenisera, ali je već prvi dan španski teniser morao da spakuje kofere i vrati se kući kako bi akumulirao energiju za završni Masters u Torinu.

Bugarin Grigor Dimitrov igra u sjajnoj formi vceć neko vrijeme,i bio je nepremostiva prepreka za Alkaraza, a danas će naići u finalu na zid koji se zove Novak Đoković.

Srpski teniser je u Parizu trojiu rivala dobio sa 2:1, dva puta preokrenuo 0:1 u 2:1 (Grikspor i Rubljev) i na taj način potvrdio, po ko zna koji put, nevjerovatnu psihološku snagu i stabilnost protiv mnogo mlađih tenisera.

Alkaraz je 16 godina mlađi, ali nije izdržao pritisak, ove godine je dva puta poražen od Đokovića, koji može da mu bude biološlki otac i nakon poraza od Dimitrova u drugoj rundi Mastersa u Parizu priznao da je Đoković i dalje broj 1 i da će godinu završiti na prvoj poziciji.

Đoković protiv Dimitrova juri svoj 40. Masters trofej, 97. na ATP turu i trijumfom bi obezbijedio da na prvom mjestu ostane makar do kraja Australijan opena kada će na kontu imati 409. nedjelja kao svjetski broj 1.

Đokoviću bi za taj podvih nedostajalo samo 10 bodova, ali je teško vjerovati da će srpski teniser izgubiti sva tri meča u grupi, a Alkaraz osvojiti ATP finale sa svim pobjedama u Torinu.

Dimitrov i Đoković su do sada u karijeri odigrali 12 mečeva, Đoković je 11 riješio u svoju korist, a Dimitrov je slavio jedino na Mastersu u Madridu daleke 2013. godine, bilo je 2:1.

Mnogi vjeruju da je Alkaraz legitimni nasljednik Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Đokovića, ali činjenica da a 20 godina, kao drugi teniser svijeta, gubi od Đokovića koji je 16 godina stariji, tako da mora povračati nakon meče, jasno ukazuje da nema taj šampionski nerv kao pomenuta trojka.

Ukoliko realno sagledamo stvarnost teško možemo zamisliti da neki “čičica” od 37 godina pobjeđuje na najvećoj teniskoj sceni pomenutu trojku kad su imali 20 godina, pa makar se on zvao, recimo i Pit Sampras.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve