Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Dječak izbačen iz Sarajeva jer je proslavio izjednačujući gol Željezničara

Proslavio je pogodak i tako završio karijeru u Sarajevu, sada mora da traži novi klub za koji će nastupati.

Spektakularan derbi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrali su Sarajevo i Željezničar, a jedan mladi fudbaler neće ga pamtiti po dobrom.

Nakon što je Željo preko Sulejmana Krpića stigao do 2:2 u 87. minutu utakmice, omladinac Sarajeva (16) proslavio je gol gostiju i zbog toga izbačen iz kluba!

Dečak koji je na atletskoj stazi skupljao lopte više neće nastupati za mlađe kategorije Sarajeva jer je proslavljao pogodak najvećeg rivala, a na njegovu žalost to su snimile kamere koje su radile televizijski prenos.

Odmah nakon utakmice pokrenuta je istraga unutar kluba, a na njenom kraju zaključeno je da je izbacivanje iz omladinske škole adekvatna sankcija.

“Dječak je prekršio kodeks ponašanja. Svi akademci su upoznati s tim pravilnikom, baš kao što imaju i beneficije što su članovi Akademije. Kodeks se primjenjuje na treninzima, utakmicama i svim drugim događajima u kojima predstavljaju klub. Prekršio je to i isključen je. Objašnjeno je njegovim roditeljima i njemu, a nismo izlazili u javnost s imenom jer je dječak maloljetan pa smo željeli da ga zaštitimo”, navodi se u izjavi sarajevskog kluba.

Pogledajte najbolje trenutke meča, uz napomenu da je trenutak u kojem se dječak raduje na 08:47 ovog snimka.

Nakon derbija koji je privukao mnogo pažnje u regionu Sarajevo je ostalo na trećoj poziciji sa 49 bodova, dok je Željo jedno mjesto lošije plasiran i ima dva boda manje. Upravo te dvije ekipe vodiće najveću borbu za treću poziciju i priliku da uz Zrinjski i Borac predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u evropskim takmičenjima.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve