Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đani Infantino: Odluka evropskog suda ne mijenja ništa, FIFA će nastaviti da radi u korist fudbala

Đani Infantino, predsjednik FIFA, prokomentarisao je današnju presudu Evropskog suda koji je presudio u korist Superlige

Đani Infantino, predsjednik FIFA, prokomentarisao je današnju presudu Evropskog suda koji je presudio u korist Superlige.

“Uz najveće poštovanje prema Evropskom sudu pravde, današnja presuda ništa ne mijenja. Istorijski gledano, organizovali smo najboljih takmičenja na svijetu i tako će biti i ubuduće. Nastavićemo da organizujemo najspektakularnija, najkonkurentnija i najznačajnja takmičenja u svijetu i koristićemo naše prihode da razvijamo fudbal u svakom uglu planete kroz programe solidarnosti koji obezbjeđuju manje privilegovane koristi od ovih takmičenja visokog nivoa.”

FIFA će nastaviti saradnju sa svim Konfederacijama.

“FIFA će nastaviti da to čini, kao i uvijek, u bliskoj saradnji sa našim udruženjima članicama, konfederacijama i svim fudbalskim zainteresovanim stranama, za ekskluzivnu korist naše igre – globalno. Svi zajedno”.

Redom su stizala zvanična saoopštenja klubova da neće igrati Superligu. Javno su ostali uz UEFA Mančester junajted, Mančester siti, Seltik, Sevilja, Atletiko Madrid, Sosijedad, Viljareal, Bajerrn. Borusija Dortmund, PSŽ, Monako, Inter, Roma, Fejenord, kao i Crvena zvezda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve