Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Divizija basket 2019: Dangerous bez poraza do titule

“Dangeros” je turnir završio kao jedina neporažena ekipa, sa maksimalnim učinkom od devet pobjeda. Za sastav iz Podgorice nastupali su Marko Koljević, Dragan Bjeletić, Aleksandar Bogojević i Nemanja Gavranić

Podgorička ekipa “Dangerous” pobjednik je turnira “Divizija basket 2019” koji se tokom prethodna dva dana održao u dvorištu bivšeg austrougarskog poslanstva.

Foto: Cetinjskilist.com

Tim iz glavnog grada u finalu je savladao domaći sastav “CT” rezultatom 15:9. Treće mjesto pripalo je ekipi “Grifinsa”.

Pehar za najkorisnijeg igrača osvojio je Petar Stojanović.

“Dangeros” je turnir završio kao jedina neporažena ekipa, sa maksimalnim učinkom od devet pobjeda. Za sastav iz Podgorice nastupali su Marko Koljević, Dragan Bjeletić, Aleksandar Bogojević i Nemanja Gavranić.

“Opasni” su svojevremeno bili i najuspješniji na nekadašnjem street basket turniru u parku “13. jul”.

finale1
Foto: Cetinjskilist.com

Igrač pobjedničkog tima Marko Koljević nakon turnira u izjavi za Radio Cetinje kazao je kako su osvajanjem prvog mjesta opravdali očekivanja.

“Pokazali smo da smo ozbiljna ekipa, možda trenutno i najbolja, ali svako želi da napreduje. To potvrđuje i ekipa “CT” koja je možda malo očekivala, a potpuno zasluženo se našla u finalu. Petar je zaslužio pehar za MVP igrača. Želio bih da se zahvalim Željku Đukanoviću na odličnoj organizaci i nadam se da ćemo igrati ovdje i sljedeće godine”, kazao je Koljević.

Izuzetan nastup imala je i domaća ekipa “CT”, za koju su nastupili Petar i Marijan Stojanović, Goran Miljenović i Mirko Vuletić. U eliminacionoj fazi cetinjski sastav savladao je italijansku ekipu “Pop tim” 16:19, “Blok ”10:12 i “Grifins” 13:10.

finale3
Foto: Cetinjskilist.com

Pehar za najkorisnijeg igrača pripao je Petru Stojanoviću , koji je u izjavi za Radio Cetinje kazao da je njegova ekipa tokom prethodna dva dana pokazala dobru košarku.

“Nije lako igrati dva dana veliki broj utakmica i držati jedan temo, ali mi smo se borili koliko smo mogli i ja čestitam saigračima. Ovaj turnir je jedna lijepa priča, a potvrda za to je i izvanredna organizacija Željka Đukanovića, koji je drugi put zaredom organizovao vrhunski turnir. Nadam se da će ovo postati tradicija, jer se pokazalo da naš grad zaslužuje ovakav turnir”, rekao je Stojanović.

Organizator drugog turnira “Divizija basket 2019” Željko Đukanović u izjavi za Radio Cetinje naglasio je kako je turnir opravdao očekivanja.

“Mislim da smo napravi veliku stvar za naš grad Cetinje i za samu popularizaciju sporta. Protekla dva dana bili smo u prilici da uživamo u odličnom basketu, vrhunskim akcijama kako ekipa tako i pojedinaca. Zaista moram istaći da smo na turniru prevukli veliki broj ekipa. Izdvojio bih ekipu “Pop tima” iz Italije koja je osvojila tamošnji fibin turnir 3×3, kao i pobjedničku ekipu “Dangerous” koja je viceprvak svijeta. Takođe, posebnu zahvalnost dugujemo generalnom sponzoru Etno selo “Sveti Georgije” koji je odvojio značajna sredstva da se ovaj turnir organizuje na pravi način”, zaključio je Đukanović.

Završnica turnira protekla je i uz revijalni program, tokom kojeg su najmlađi iz našeg grada bili u prilici da se nadmeću za nagrade kroz takmičenje u šutiranju trojki.

Mašan Lekić osvojio je dres Derika Nidama, Nikoli Ratkoviću pripao je dres Bojana Dubljevića, Stefan Mirković osvojio je dres Petra Popovića, dok je loptu marke “Spalding” osvojio Filip Janković. Đorđe i Viktor Đukanović kao i Pavle i Vasilije Prlja dobili su pehar za otvaranje turnira.

U muzičkom dijelu programa nastupili su cetinjski muzičari Nikola Radunović i Bogdan Sjekloća. Na kraju večeri mnogobrojna publika u dvorištu bivšeg austrougarskog poslanstva bila je u prilici da uživa u vatrotrometu koji je obezbijedio generalni sponzor turnira Etno selo “Sveti Georgije”.

Medijski sponzor i ovogodišnjeg turnira “Divizija basket” bila je RTV Cetinje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve