Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Dijana Mugoša izrešetala mrežu Turkinja

Dijana Mugoša je svojim sjajnim kontranapadima otvorila put ka pobjedi reprezentaciji Crne Gore protiv Turske.

Crna Gora je odigrala sjajno drugo poluvrijeme protiv reprezentacije Turske, a u tom periodu blistavu partiju pružila je lijevo krilo naše selekcije Dijana Mugoša koja je za 17 minuta na parketu postigla osam golova, uglavnom iz kontranapada i otovrila vrata pobjedi.

Mugoša je u igru ušla u 29. minutu, kada je zamijenila Ivonu Pavićević, promašila prvi šut, a onda od 30. do 47. bila perfektna i osam puta zatresla mrežu Turske u pobjedi Crne Gore 39:23.

“Mnogo sam srećna zbog ove pobjede, puno nam znači za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Trebalo nam je 15-ak minuta da uđemo u ritam, poslije smo sve preokrenule u našu korist. Kad dobro igramo, trener može da nas rotira i da sve dobijemo šansu”, istakla je 28-godišnja Podgoričanka.

Lijevo krilo je ljeta 2022. godine stigla u rumunsku Krajovu, ali je brzo pokidala prednji ukršteni ligament. Zbog teške povrede je propustila Evropsko prvenstvo, na kojem su „lavice” osvojile bronzu, nije igrala ni u aprilu dvomeč sa Norveškom, ali je večeras pokazala da duga pauza nije ostavila traga.

“Tako se i osjećam, i prije sam rekla da imam osjećaj kao da sam samo prespavala devet mjeseci. Vjerovala sam u sve što sam radila, vjerovala pravim ljudima i to se danas pokazalo. Iskreno, ne sjećam se. Ali, igram dobro u svom klubu, zadovoljna sam, srećna i mislim da je ovo pokazatelj toga”, istakla je Mugoša.

Foto: Stefan Ivanović/Matchlens

Nada Ćoroivić je Protiv Turske je dobila šansu u 2. poluvremenu i sa dva efektna gola pokazala da može da bude opcija na lijevom beku, pogotovo sada, jer nema povrijeđene Đurđine Jauković.

“Posebno mi je zadovoljstvo, jer mi je ovo prva utakmica u reprezentaciji, i to u Podgorici. Jako sam srećna i ponosna na djevojke. Igrale smo za Đinu, svim srcem, i pokušale da ispoštujemo sve što je selektorka tražila. Jedva čekam sljedeću utakmicu i nadam se pobjedi”, rekla je Ćorović.

Turska je odolijevala „lavicama” do odmora (16:14), u nastavku nije imala šansi.

“Prvih 10 minuta nam je trebalo da se malo ‘probije’ led, bilo je teško, ali je poslije sve došlo na svoje. Igra je bila sve bolja, samim tim je i rezultat došao. Meni će taj meč sigurno značiti. Već sjutra ćemo gledati video, počinjemo da se spremamo za utakmicu. Vidjećemo šta nas očekuje, moramo da se spremimo kao i za svakog drugog protivnika. Utakmica će nam poslužiti i za uigravanje za Svjetsko prvenstvo, jedva je čekam”, poručila je Ćorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve