Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Despotović: U glavnoj rundi nas očekuju vrhunske reprezentacije

Trijumfom nad Slovenkama (26:25), ''lavice'' su osvojile treće mjesto u grupi B i izborile plasman u drugu fazu Evropskog šampionata

Jelena Despotović, bek naše rukometne reprezentacije, kaže da je u susretu sa Slovenijom presudila odbrana i ističe da u drugom poluvremenu, nakon ubjedljivog vođstva, nije smjelo doći do opuštanja.

Despotović, Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Trijumfom nad Slovenkama (26:25), ”lavice” su osvojile treće mjesto u grupi B i izborile plasman u drugu fazu Evropskog šampionata.

– Odbrana je presudila i činjenica da smo u meč ušle fokusirane i sa velikom energijom. Zaslužile smo dva boda iako je u drugom poluvremenu došlo do pada koncentracije i možda preranog opuštanja. To treba da nam bude nauk za ubuduće, rekla je Despotović i dodala:

– Spremale smo se i za napad Slovenki sa sedam igračica, u nekim trenucima smo to dobro igrale, ali bilo je i padova, možda zbog toga što nemamo veliku rotaciju. Na kraju smo izvukle ono što je najvažnije, a to su dva boda i izborile prolaz u glavnu rundu. U glavnoj rundi nas očekuju vrhunske reprezentacije, idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da imamo što da pokažemo i u drugoj fazi.

Peti put će naša reprezentacija igrati u glavnoj rundi na smotri najboljih selekcija Evrope, a među 12 najboljih nije bila samo 2016. godine na šampionatu u Švedskoj.

Protivnici u glavnoj rundi biće Rusija, Švedska i Španija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve