Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Despotović: Kad neko ima klikere za rukomet

Malo je vremena bilo za predah, a našoj reprezentativki je odmor neophodan s obzirom na to koliko je igrala u Danskoj i sa koje se pozicije davala nacionalnom timu.

Evropsko prvenstvo za ”lavice” je završeno, djevojke su stigle u Crnu Goru, a Jelena Despotović već danas je spakovala kofere, vratila se u Mađarsku gdje je čekaju obaveze u Debrecinu.

Malo je vremena bilo za predah, a našoj reprezentativki je odmor neophodan s obzirom na to koliko je igrala u Danskoj i sa koje se pozicije davala nacionalnom timu.

Malo je poznato da je lijevi bek osam sedmica pred početak šampionata Evrope (trenirala je nekoliko dana u Podgorici sa ekipom pred put u Dansku) pauzirala zbog povrede ramena.

– Iskreno, nijesam razmišljala puno o povredi ili o pauzi koju sam napravila. Jesam li bila u formi ili nijesam, to ne znam, ali osjećam da ima prostora za napredak. Mislim da sam čak i oko povrede dobro prošla s obzirom na ukupnu situaciju. Igrala sam kao da je sve u najboljem redu, svjesna da još postoji rezervi i da mogu mnogo bolje, jasna je Despotović.

Bila je ”žrtvovana” u Danskoj kao dešnjakinja na desnom beku. Snašla se u novoj ulozi odlično, legla joj je, mada je mogla mnogo više da pruži napadački sa prirodne pozicije.

– Sad da je bilo teško, bilo je. Željela sam da pomognem, ali i da ne smetam i ne gušim srednjeg i lijevog beka. A da mi je neko rekao da ću kompletno prvenstvo da igram sa druge strane, mislim na stranu koja je za ljevaka, ne znam što bih odgovorila. Ali od prvog dana, kada mi je selektor kazao da će to biti moj zadatak, ,,namjestila“ sam glavu. Pokušala sam da iz svega izvučem najbolje stvari.

”Lavice” su u Danskoj osvojile osmo mjesto, prevazišle mogućnosti i sada sa više spokoja mogu da čekaju martovske olimpijske kvalifikacije.

– Iskreno nijesam toliko iznenađena našom igrom, iako manje-više pričaju da je neočekivano što smo dobro igrale. Falili su nam glavni igrači od prošle godine, ali i mi mlađe smo stasavale uz iskusnije, rasle uz najveće zvijezde, pa je negdje i normalno da smo, poslije određenog vremena, spremne da nastavimo gdje su one stale. S obzirom na to sa kakvim ekipama smo igrale način na koji smo došle do osmog mjesta je uspjeh i pokazatelj da smo na pravom putu i da će nam se sve što smo propustile vratiti kada najviše bude trebalo u martu.

Za Jelenu ključan meč da se ode, možda i u borbu za peto mjesto, bio je protiv Rusije.

– Poslije svega prikazanog na startu sa Francuskom, mislim da igrom nijesmo iznenadili protiv Rusije. Da smo u tom meču uzele bodove, možda bi neke stvari kasnije, što se tiče plasmana, bile drugačije. U egalu smo bile sa njima, falila je jedna ili dvije manje izgubljene lopte, možda i neka sudijska odluka, da dođemo do dobrog ishoda. Ali sad je završeno, bilo je što je bilo.

O saradnji sa selektorom Kim Rasmusenom kaže:

– Prihvatile smo selektora, koji nije previše stvari mijenjao, a pokušao je sve da uklopi. Kao što je poznato selektor je stigao neposredno pred put u Dansku, još uvijek se dobro ne poznajemo, a sigurna sam da će nam u narednom periodu puno pomoći tako što će poboljšati neke stvari i uvesti neke nove. Najbitnije da se slažemo i da se najbolje spremimo za olimpijske kvalifikacije.

Evropsko prvenstvo se bliži kraju, a Jelena je poželjela reprezentativkama Hrvatske najljepše stvari.

– Hrvatska je najprijatnije iznenadila, baš im želim puno sreće i da doguraju što dalje. Sve ostalo je očekivano.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve