Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Derbi pobjedom protiv Mege otvara vrata za visok plasman

SC Derbi sjutra gostuje Megi, sa kojom ima identičan učinak, a koja se pokazala kao tvrd orah u većini mečeva, i već je priredila senzaciju kada je nedavno pobijedila Partizan.

Košarkaši SC Derbija prijatno su iznenadili na početku sezone osvajanjem Superkupa, a u prvih devet mečeva Admiralbet ABA lige ostvarili su pet pobjeda i nalaze se u borbi za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

SC Derbi sjutra gostuje Megi, sa kojom ima identičan učinak, a koja se pokazala kao tvrd orah u većini mečeva, i već je priredila senzaciju kada je nedavno pobijedila Partizan.

“Mega je zaista jedna agresivna ekipa i to u oba smjera, u napadu ali pogotovo su odlučni u odbrani. Statistički, Mega je druga odbrana ABA lige. Mi moramo ići sa mentalitetom i razmišljanjem poput onog u utakmici sa FMP-om, sa puno energije i moramo igrati našu prepoznatljivu igru. Trčanje, puno agresivnosti u odbrani. mada priznajem da baš nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo oanko kako želim. Međutim, momci rade sve da bi napravili dobar posao na treningu i nadam se da ćemo to prenijeti u utakmicu”, kazao je Dejan Jakara, trener SC Derbija.

“Studenti” bi pobjedom protiv Mege otvorili vrata a visok plasman na kraju sezone, možda čak i borbu za jedno od prva četiri mjesta.

U međusobnim duelima je Mega u prednosti jer je dobila tri od četiri utakmice. Jedinu pobjedu “studenti” su nad Megom upisali pred svojom publikom, gdje je skor 1:1.

“U ponedeljak nas očekuje meč protiv neugodne ekipe Mege, koja je mlada i veoma talentovana. Igraju brzu košarku, ali mi moramo da se fokusiramo na našu igru i da popravimo na ovom meču greške iz meča sa FMP-om. Mislim da možemo do pobjede, ali samo pod uslovom da budemo fokusirani tokom većeg dijela meča, i budemo imali potreban nivo energije”, smatra 20-godišnji bek “studenata” Luka Bogavac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve