Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Danka Kovinić protiv Loren Dejvis, Karlos Alkaraz brani titulu i prvo mjesto

Kovinić na startu posljednjeg Grend slem turnira igra protiv Amerikanke Loren Dejvis koja ima 26 godina i nikada na jednom od četiri najveća turnira nije stigla dalje od trećeg kola.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić igraće i ove godine na US openi i pokušati da ostvari plasman u treće kolo gdje je čeka najbolja teniserka svijeta Poljakinja Iga Svjontek.

Kovinić na startu posljednjeg Grend slem turnira igra protiv Amerikanke Loren Dejvis koja ima 26 godina i nikada na jednom od četiri najveća turnira nije stigla dalje od trećeg kola.

Kovinić je prošle godine na US openu eliminisana u prvoj rundi, tako da bi pobjedom protiv Dejvis, osvojila nove bodove na ATP listi, a u drugoj rundi je čeka bolja iz duela Slovenke Kaje Joven i Italijanke Elizabete Koćireto, koja je 29. nosilac na turniru.

Mnogo uzbuđenja očekuje se u muškom dijelu US opena, gdje Španac Karlos Alkaraz brani titulu osvojenu prošle godine, ali i prvo mjesto na ATP listi, koje će sasvim sigurno izbgubiti već nakon prve runde.

Naime, sprski teniser Novak Đoković zaostaje samo 20 bodova za vodećim Alkarazom i za povratak na prvo mjesto ATP liste dovoljna mu je samo pobjeda u prvom kolu protiv Francuza Aleksandra Milera.

Đoković, prošle godine nije igrao zbog toga što nevakcinisani stranci nisu mogli uči u SAD, a za pobjedu u prvoj rundi se dobija 45 bodova i to će mu biti dovoljno da po završetku US opena ponovo preuzme prvo mjesto na ATP listi.

Gotovo kompletna teniska javnost ubijeđena je da će i ovog puta u finalu o tituli odlučivati Đoković i Alkaraz koji su odigrali i finala posljednja dva velika turnira na kojim su se zajedno pojavili – Vimbldon i Sinsinati.

U Vimbldonu je pobijedio Alkaraz, ali mu se Đoković revanširao na američkom tlu i izjednačio rezultat u međusobnim okršajima na 2:2.

Prema svim prognozama treći favorit je Rus Danil Medvedev, koji je prije dvije godine u finalu nujujorškog turnira spriječio Đokovića da osvoji kalendarski Grend slem. Medvedev je na strani žrijeba u kojoj je i Alkaraz, tako da će španski teniser, ako želi odbranu titule, morati da pobijedi oba grend slem šampiona.

Alkaraz igra u promjenjivoj formi i zna da izgubi potpuno neočekivano, pa bi u slučaju da se to desi i u Njujorku Đoković imao priliku da napravi ogromnu prednost, pošto bi samo u slučaju trijumfa u finalu protiv Alkaraza njegova prednost iznosila od 11. septembra čak 2.790 bodova.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve