Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Danka Kovinić eliminisana u trećem kolu Mastersa u Madridu

Kovinić je danas u glavnom gradu Španije poražena nakon velike borbe i tri seta igre od 12. teniserke svijeta, Krajčikove koja je slavila sa 6:3, 4:6, 6:0.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić ostvarila je dvije pobjede na Masters turniru u Madridu, ali je u trećoj rundi zaustavljena od Čehinje Barbore Krejčikove.

Kovinić je danas u glavnom gradu Španije poražena nakon velike borbe i tri seta igre od 12. teniserke svijeta, Krajčikove koja je slavila sa 6:3, 4:6, 6:0.

Danka Kovinić je ovog proljeća u zaista odličnoj formi i pored poraza od Krejčikova ona je u Madridu napravila veoma dobar rezultat, a nije se obrukala ni protiv djevojke koja je specijalista za igru na šljaci, što je pokazala i kada je prije dvije godine osvojila Rolan Garos.

Na krilima nedavnih pobjeda u Portugalu (osvojila ITF turnir) i prvom kolu Madrida nad Sarom Erani, Danka je ušla i u današnji meč – prva je napravila brejk, povela 2:0 u prvom setu, ali ubrzo je Čehinja pokazala zašto je trenutno 12. teniserka svijeta (6:3).

Ono što je propustila u prvom, nije u drugom setu. Naša teniserka ponovo je prva došla do brejka (3:2), koji je do kraja uz veliku borbu i nekoliko sjajnih poena uspjela da sačuva – 6:4.

Ipak, sedmi meč u posljednih devet dana učinio je svoje – umor je stigao našu teniserku u trećem setu u kojem nije imala šansi protiv 11. nositeljke u Madridu.

Krejčikova je u odlučujećem setu bila bez milosti i slavila je bez izgubljenog gema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve