Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćulafić: Iznenađeni smo jer su Komovi istupili iz lige, za dvije godine dali smo 100 hiljada eura za funkcionisanje kluba

Bivši osvajač Kupa Crne Gore se na ovaj potez odlučio zbog finansijskih problema

Predsjednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić bio je iznenađen nakon informacije da rukometaši Komova neće igrati sljedeće sezone u Prvoj ligi.

Bivši osvajač Kupa Crne Gore se na ovaj potez odlučio zbog finansijskih problema.

“Sa iznaneđenjem smo primili vijest, koja je plasirana u pojedinim medijima, da je Rukometni klub „Komovi“ odlučio da napusti takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Crne Gore. Tim prije, jer nas niko o tome nije obavijestio, iako je bilo prirodno da to Uprava kluba uradi prije donošenja pomenute odluke.

No, u datoj situaciji, zbog javnosti, želimo da saopštimo da je opština Andrijevica, kao jedan od osnivača Rukometnog kluba „Komovi“, uložila maksimalne napore i dala doprinos da klub što uspješnije funkcioniše i postiže što bolje rezultate. Ovakve tvrdnje potkrijepićemo i činjenicama.

Naime, opština Andrijevica je u 2021. 2022. i 2023. godini za potrebe Rukometnog kluba opredijelila ukupno oko 100 000 eura. Uradili smo to iako Opština nije jedini vlasnik kluba, već je 40 procenata u privatnom vlasnistvu kompanije „Igma Grand“ i par pojedinaca, koji, nažalost, nisu u klub uložili niti jedan jedini cent.

Napominjemo da su u ovom periodu, dok je lokalnu vlast vršilo aktuelno rukovodstvo, izmirene sve plate igračima, koje su, za naše uslove, bile sasvim pristojne. Takođe, napominjemo da promjenom vlasti u Andrijevici, avgusta 2020. godine, nijesu mijenjani članovi Skupštine kluba i Upravnog odbora, već su na tim pozicijama ostali ljudi iz ranijeg saziva.

Za sve pomenuto vrijeme klubu su bili obezbijeđeni termini za treninge i utakmice u Sportskoj dvorani u Beranama. Uz to, Opština je uspjela da u Andrijevici opremi teretanu i da u njoj obezbijedi besplatan trening za sve sportiste sa teritorije naše opštine.

Odgovorno tvrdimo da je Opština u svakoj situaciji izlazila u susret zahtjevima Rukometnog kluba „Komovi“. Čak je i kupljeno kombi vozilo za potrebe lakšeg odlaska igrača na treninge i utakmice.

Važno je istaći da je, shodno odredbama Zakona o sportu, svaki vlasnik udjela u klubu dužan da u taj isti klub ulaže onoliko koliko posjeduje vlasništva. U datom slučaju to je radila samo Opština, dok drugi to nijesu činili. Ko je i kad stoprocentno valsništvo Opštine nad klubom prenio u privatne ruke nama još uvjek nije poznato.

Što se tiče sportske dvorane, Opština je preduzela sve mjere, iz njene nadležnosti, da Andrijevica dobije jedan moderan objekat koji će zadovoljiti potrebe i sportista i učenika u osnovnoj i srednjoj školi. Izrada Glavnog projekta sportske dvorane je u zavrnoj fazi. Slijedi da se ispoštuju dalje zakonske procedure, tako da je za očekivati da se već naredne godine krene sa izgradnjom sportske dvorane, za šta treba izdvojiti od dva do dva i po miliona evra. Realizaciju tog projekta treba da finansira Vlada Crne Gore. Treba znati da je aktuelna lokalna vlast naslijedila problem nedostatka sportske dvorane, kao i mnoge druge probleme koji nijesu lako rješivi.

Sve ovo govori da opština Andrijevica ničim nije doprinijela da Rukomentni klub „Komovi“ istupi iz lige. Zašto je do toga došlo treba da se zapita neko drugi. Bojimo se da cijela ova priča oko istupanja iz lige ima i političku pozadinu, kako bi se potpuno neosnovano pripisalo aktuelnoj lokalnoj vlasti u Andrijevici da ne vodi računa o sportistima i sportskim klubovima.

Mi smo i dalje otvoreni za saradnju, ali uz poštovanje činjenica i stvarnog stanja”, kaže se u saopštenju koje potpisuje prvi čovjek Andrijevice Željko Ćulafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve