Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda stigla do 20. poraza u Evroligi

Košarkaši Panatinaikosa bili su gluvi na uvrede Delija, pogotovo Matijas Lesor u drugom poluvremenu i na kraju su stigli do ubjedljivog trijumfa 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19).

Crvena zvezda je večeras poražena u “Štark Areni” od atinskog Panatinaikosa, iako su njeni navijači silno željeli da trijumfom pomognu Olimpijakosu.

Košarkaši Panatinaikosa bili su gluvi na uvrede Delija, pogotovo Matijas Lesor u drugom poluvremenu i na kraju su stigli do ubjedljivog trijumfa 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19).

Crvena zvezda je četiri kola prije kraja takmičenja u Evroligi ostala prikovana za 16. mjesto sa 20 poraza i samo deset pobjeda, a s obzirom na energiju teško je očekivati da će se u završnici takmičenja stvari bitnije promjeniti.

Crveno-bijeli su ostvarili šest poraz u nizu u Evroligi, čak četvrti zaredoom kao domaćini u Beogradu.

U tim Crvene zvezde večeras se vratio Miloš Teodosić, ali to nije pomoglo mnogo “crveno-bijelima” večeras.

Koliko je sve to večeras ukupno gledano na parketu bilo zanimljivo najbolje govori podatak da su se srpski novinari više bavili međubračnim odnosom Jelisavete Oraščanin i Teodosića, nego igrom košarkaša Crvene zvezde protiv Panatinaikosa.

Crvena zvezda se 6 minuta i 22 sekunde prije kraja nakon poena Dekana Davidovca primakla ma -8, pošto je bilo 65:73, ali je to bilo kratkog daha.

Matijas Lesor je bio najbolji igrač utakmice, u drugom poluvremenu bio nerješiva enigma za igrače Crvene zvezde, pa je bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana utakmicu završio sa 19 poena, šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i dvije blokade za indeks korisnosti 30. Njemu uz rame bio je Kostas Slukas koji je ubacio 17 poena im imao 10 asistencija.

U ekipi Crvene zvezde po 19 poena ubacili su Dejan Davidovac i Nemanja Nedović.

Nik Kalates postao je rekorder Evrolige po broju ukradenih lopti u karijeri.

Plejmejker Fenerbahčea je presjekao loptu još u prvoj četvetini večerašnje utakmice sa Barselonom, koju su na kraju riješili u svoju korist sa 88:74 i postao rekorder, pošto je nadmašio legendarnog Dimitrisa Dijamantidisa, koji je “ukrao” 434 lopte u karijeri.

Kalates dokazao da je maestro odbrane, Foto: Euroleague.net

Na listi pet najboljih “kradljivaca” su još Rudi Fernandes (364), Teodoros Papalukas (335) i Jan Veseli (330).

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve