Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda dobila milione namijenjene za “redovan rad KSS”

Ispostavlja se da pored FK Crvena zvezda, Vlada Srbije i Aleksandar Vučić pronalaze razne načine za finansiranje i KK Crvena zvezda, a da su stalni pritisci u medijima i optužbe na račun Partizana najobičnije dimne zavjese za prikrivanje tragova načina finansiranja klubova JSU Crvena zvezda.

Kada država obezbjedi sredstva za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije, ta sredstva nekim čudom postanu način finansiranja KK Crvena zvezda.

Nebojša Čović je nedavno u finansijskom izvještaju objavio da je Crvena zvezda ove sezone dobila svega tri miliona i ispostavilo se ko zna po koji put obmanuo svekoliku zvezdašku javnost izigravajući žrtvu u srpskom sportu.

U cjelokupnu sumu donacija države nijesu ušla još tri miliona obećana od države, što bi ukupno bilo šest miliona, ali je u međuvremenu na račun kluba iz Stjepana Supanca leglo je još državnih miliona.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, Crvena zvezda je od države, a preko KSS-a u periodu od tri mjeseca dobila još oko 4,5 miliona eura.

U čitavu priču je kao posrednik umiješan i Košarkaški savez Srbije, preko kojeg su pare završile na računima Crvene zvezde.

U “Službenom glasniku” je 30. novembra objavljena informacija da je vlada Srbije donijela odluku da iz budžetske rezerve preusmjeri 462.000.000 dinara (oko 3,948 miliona eura) na račun Košarkaškog saveza Srbije s obrazloženjem da se radi “o obezbjeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije”.

Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde, koja je od pomenute svote dobila 3,5 miliona eura.

U četvrtak 7. marta stigla su nova sredstva iz budžeta Republike Srbije, pošto je Кošarkaškom savezu Srbije prebačeno još 118 miliona dinara (oko milion eura) iz tekuće budžetske rezerve, kao finansijsku pomoć neophodnu za “redovan rad” te organizacije.

Ovih 118 miliona dinara su u budžetu za 2024. godinu prvobitno bili raspoređeni za novčane kazne i penali po rješenju sudova (u okviru Ministarstva finansija).

Međutim, sada se novac sa te stavke preusmjerava u tekuću budžetsku rezervu, a odatle Generalnom sekretarijatu Vlade na ime donacije KSS-u radi obezbjeđivanja finansijske pomoći potrebne za redovan rad.

Opet je redovan rad podrazumijevao preusmjeravanje sredstava crveno-bijelima, a zanimljivo je da je u periodu od prethodne tranše Zvezda čak i rasteretila budžet u značajnoj mjeri raskidom ugovora sa Šabazom Nejpirom, koji je bio najplaćeniji igrač u rosteru ekipe i koji je u međuvremenu prešao u Armani.

Dakle prema ovim informacijama KSS je poslužio kao protočni bojler za davanje novca Crvenoj zvezdi.

Ispostavlja se da pored FK Crvena zvezda, Vlada Srbije i Aleksandar Vučić pronalaze razne načine za finansiranje i KK Crvena zvezda, a da su stalni pritisci u medijima i optužbe na račun Partizana najobičnije dimne zavjese za prikrivanje tragova načina finansiranja klubova JSU Crvena zvezda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tebra Stibra
13.03.2024-00:18 00:18

Nemoguće, koliko sutra će “lik sa slike” izaći pred kamere TV pink, objasniti i ubeđivati auditorijum kako su to deplasirane informacije mašući sve exel tabelama…
Usput će naći i krivca (verovatno u kafiću u Strahinjića bana) ali privatni klub to ne može biti.