Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda poražena u Lajpcigu

Poslije pobjeda Lajpciga i Mančester sitija sve je izvjesnije da će te dvije ekipe iz grupe G nastaviti takmičenje u nokaut fazi Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras u Lajpcigu sa 3:1 od domaćina, iako nijesu razočarali igrom, kao protiv Mančester sitija, pogotovo u drugom poluvremenu.

Lajpcig je poveo u 13. minutu golom Davida Rauma. Mirko Ivanić je bio neodlučan na 25 metara od svog gola, opkolili su ga domaći igrači, oduzeli mu loptu. Sam je na lijevom boku bio David Raum i gađao i kroz noge Omriju Glazeru pogodio za 1:0.

Nakon gola Crvena zvezda je igrala bolje, bila sasvim ravnopravan rival u finišu poluvremena, imala prilike a ijednačenje, čak je u 29. minutu stigla i do penala, ali je nakon gledanja VAR-a odluka promjenjena.

U drugom poluvremenu Zvezda je pokušala da stigne do izjednačenja, ponovo propustila prilike u usljedila je kana i 2:0 za domaćina.

Ćavja Simons je prošao Hvanga, a potom gađao suprotne rašlje sa 23-24 metra. Nemoćan je bio Glazer i činilo se da je pobjednik odlučen.

Ipak, Zvezda se nije predala i kao rezultat takve igre došao je gol Stamenića u 70.minutu.

Pokušala je Crvene zvezda da stigne do izjednačenja, ali nije ozbiljnije ugrozila gol Lajpciga i u finišu meča pobjednik je odlučen. Zvezda je slabo branila korner. Najprije je u 82. minutu Baumgartner neometan sa pet metara šutirao pored gola, a dva minuta kasnije, ponovo poslije kornera Dani Olmo postavlja konačnih 3:1.

Poslije pobjeda Lajpciga i Mančeser sitija sve je izvjesnije da će te dvije ekipe iz grupe G nastaviti takmičenje u nokaut fai Lige šampiona.

Mančester siti je u Bernu pobijedio Jang bojs sa 3:1 i sa maksimalnih devet bodova gotovo osigurao plasman u nokut fazu.

GRUPA E

Fejnord – Lacio 3:1

Santjago Himenes 31, 74 Ramiz Zeroki 45+2 – Pedro 83.

Seltik – Atletiko Madrid 2:2

Kjogo Furuhaši 6, Luis Palma 28 – Antoan Grizman 25, Alvaro Morata 53.

GRUPA F

Njukasl – Borusija Dortmund 0:1

Feliks Nmeča 45.

PSŽ – Milan 3:0

Kilijan Mbape 32, Kolo Muani 53, Li Kang-In 89.

GRUPA G

Lajpcig – Crvena zvezda 3:1

David Raum 13, Ćavi Simons 59, Dani Olmo 84 – Marko Stamenić 70.

Jang Bojs – Mančester siti 1:3

Mesčak Elija 52 – Manuel Akandži 48, Erling Haland 57, 86.

GRUPA H

Barselona – Šahtjor 2:1

Feran Tores 28, Fermin Lopes 36 – Georgij Sudakov 62

Antverpen – Porto 1:4

Alhasan Jusuf 37 – Evanilson 46, 69, 84, Stiven Eustakio 54.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve