Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski reprezentativci promašili sve što su mogli

Naš najbolji košarkaš Nikola Vučević posigao je protiv Litvanije 19 poena, ali čak 11 sa linije slobodnih bacanja.

Katasrofalan šut naših košarkaša, pogotovo za tri poena, odveo je Crnu Goru u poraz, a u takvom razvoju situacije na parketu igrači Litvanije bolje su se snašli i pod obručima prilikom promašaja.

Naš najbolji košarkaš Nikola Vučević postigao je protiv Litvanije 19, poena, ali čak 11 sa linije slobodnih bacanja.

Iz igre Vučević je pogodio tek četiri od 13 šuteva što je bilo nedovoljno da se zaprijeti Litvaniji.

“Danas sam promašio dosta šuteva, koje inače u karijeri pogađam. To je košarka – moraš da ga daš, ako ne ide protiv ovakve ekipe, onda je teško. Mislim da smo se držali dobro dvije i po, tri četvrtine. Borili smo se, pokušali smo da smanjimo razliku, oni su igrali odlično. Igrali su sjajno od početka do kraja, ništa nam lako nisu dozvolili. Trčali su dobro, pogađali i zasluženo pobijedili. Krivo nam je što je ovolika razlika. Ali šta je – tu je. Okrećemo se narednoj utakmici”, rekao je Vučević nakon meča za Sport klub.

Marko Simonović je bio najbolji naš pojedinac u prvoj dionici protiv Litvanije i bio najzaslužniji za vođstvo Crne Gore.

Bivši košarkaš Čikago Bulsa je ubacio čak 11 poena u prvih sedam minuta meča, ali onda pottpuno neočekivano bio van igre do završnice poluvremena.

Za to vrijeme Litvanija je preokrenula rezultat i stekla značajnu prednost i sigurnost u igri, tako da povratka više nije bilo.

“Otvorio sam utakmicu na pravi način i mislim da smo prvu četvrtinu odradili baš kako smo se dogovorili. Pogodili smo šuteve poveli smo prvu dioinicu dva razlike”,kazao je on.

Agresivna igra Litvanije u odbrani, ali i na svakom dijelu terena značajno je premetila ritam i igru naše selekcije.

“Poslije smo malo pali. Taj pritisak Litvanije koja igra agresivno su nas poremetili. Pogotovo u drugom poluvremenu. Imali smo šuteve koje smo promašili, mogli smo bolje u nekim segmentima. Sada da se fokusiramo na sljedeće dvije utakmice odgiramo što je moguće bolje i završimo prvenstvo na najbolji mogući način”, kazao je naš reprezentativac..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve